15. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası 19-22 Mayıs tarihleri arasında Antalya Kemer’de gerçekleşecek

4 günde, 8 ayrı parkurda 1800’e yakın yüzme sevdalısı Antalya’nın Turkuaz sularında kulaç atacak…

2022 yılında “Turkuaz Yüzme Serisi” adıyla, Antalya, Bodrum, Göcek ve Marmaris’in birbirinden güzel turkuaz sularında seri halinde düzenlenecek olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nın ilk etabı, 19 – 22 Mayıs 2022 tarihlerinde Akdeniz’in incisi Kemer ve Kumluca’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin değerlerinden biri olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları; yüzme sporunun her yaşta yapılabilecek çok özel, olimpik bir spor branşı olduğuna dair farkındalığı artırmak, bu spora olan sevgiyi aşılamak, yaş gözetmeksizin herkesi bu sporu yapması için teşvik etmek prensiplerini benimsiyor. Dünyaca ünlü su sporları markası Arena’nın ismini verdiği ve markanın Türkiye Temsilcisi Sportive ile birlikte birbirinden kıymetli vizyon partnerlerinin katkılarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları, Akdenize kıyısı olan ülkeler dikkate alındığında en yüksek katılımlı ve en kapsamlı yüzme şampiyonalarının başında geliyor.

Tek bir şampiyonadan ibaret olmayıp, bir şampiyonalar bütünü olan Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları’na Antalya’nın Kemer ve Kumluca İlçeleri bu yıl ilk kez ev sahipliği yapacaklar.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Antalya Valiliği’nin himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün işbirliği ve koordinasyonu içerisinde, Kemer ve Kumluca Belediyeleri’nin ev sahipliği yapacakları; Phaselis Antik Kenti, ülkemizin Maldivleri Suluada ve Kemer Tekirova’nın turkuaz sularında gerçekleştirilecek şampiyona boyunca 4 günde 8 ayrı parkurda 1800’e yakın sporcu; dostluk, sportmenlik ve rekabet içerisinde sağlığın, güvenliğin ve niteliğin ön planda olduğu Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonaları’nda kulaç atacaklar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.