15 kişi öldü! Tanzanya’da ‘gizemli hastalık’ paniği!

Tanzanya’nın Mbeya şehrinde ortaya çıkan ‘gizemli hastalık’ 15 kişinin ölümüne yol açarken, 50’den fazla kişi de hastaneye kaldırıldı. Hastalığa yakalananlarda baş dönmesi, mide bulantısı ve kan kusması görülüyor.

Tanzanya’nın batısındaki Mbeya şehrinde, ‘gizemli hastalığa’ yakalanan 15 kişi hayatını kaybetti. Hastalığa yakalanan 50 kişi ise hastanelere kaldırıldı.

Chunya Kamu Sağlığı İdaresi Başkanı Felista Kisandu basına yaptığı açıklamada, hepsinde benzer olarak baş dönmesi, mide bulantısı ve kan kusması gibi şikayetlerin olduğunu söyledi.

HASTALARIN ÇOĞU ÖNCEDEN MİDE YA DA KARACİĞER HASTALIĞI YAŞAMIŞ ERKEKLER

Hastalığın nedeninin henüz tespit edilemediğini dile getiren Kisandu, ön araştırmaların hastaların çoğunun daha önce mide ülseri ya da karaciğer hastalığı yaşamış erkeklerden oluştuğunu gösterdiğini belirtti.

BÖLGEYE UZMAN EKİP GÖNDERİLDİ

Tanzanya Sağlık Bakanı Doroth Gwajima, durumu incelemesi için bölgeye uzman bir ekibin gönderildiğini açıkladı.

2018’DE DE YAŞANMIŞTI

Mbeya bölgesinde 2018’de de benzer şikayetlerle birçok kişinin hastaneye yatırıldığı öğrenildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.