15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali 15. yılında, Türkiye Sineması’nda yeni bir güç birliği yaratacak olan Film Fatales’e ev sahipliği yapıyor. İlk kez 2013 yılında New York’ta kurulan ve günümüzde farklı ülkelerdeki 16 şubesi ile faaliyet gösteren bir kadın kolektifi olan Film Fatales’in 500’ü aşkın üyesi var. Film Fatales, kadın sinemacılar arasındaki dayanışmayı güçlendirmeyi ve kadın hikayelerinin daha fazla perdeye aktarılmasını sağlamayı hedefleyen bir oluşum.

!f İstanbul kapsamında, 20 Şubat 2016 Cumartesi saat 13:00’da Tophane Hendek Caddesi’nin sanatsal buluşma mekanı DEPO’da lansmanını yapacak olan Film Fatales İstanbul, üç genç sinemacının, yapımcı/yönetmen Su Baloğlu ile Deniz Seviyesi filmiyle tanıdığımız yönetmenler Esra Saydam ve Nisan Dağ’ın girişimiyle kuruldu. New York Film Fatales’in desteğiyle kurulan ve İstanbul’da çalışmalarına başlayan platform, hedef, işleyiş ve geleceğe yönelik çalışma planlarını festivali bünyesinde gerçekleştirecek bu toplantıda aktaracak. Konuşmaları takiben, katılımcılar ile belirtecekleri görüşler ve yöneltecekleri soruların ışığında kısa bir sohbet gerçekleştirilecek.

Konuşmacılar Hakkında:

Columbia Üniversitesi’ndeki yüksek lisans sinema eğitimleri sırasında tanışan Esra Saydam ve Nisan Dağ’ın beraber yazıp yönettikleri ilk uzun metraj filmleri Deniz Seviyesi, Slamdance, Milano ve Adana Altın Koza film festivallerinde ödüller alıp, Varşova, Raindance, İstanbul Film Festivali gibi prestijli festivallerde gösterildi. Film, 2014 yılında Başka Sinema ile vizyona girdi. Yapımcı ve yönetmen Su Baloğlu, Carleton Üniversitesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’deki kadın yönetmenlerle ilgili ilk uzun metraj belgeseli Bakış Boşluğu’nun çekimleri sırasında Esra ve Nisan ile tanıştı ve bu üçlünün yolları New York’ta IFP proje geliştirme atölyesinde tekrar kesişti. Su, yapımcılığını üstlendiği yeni projesi Hamarat Apartmanı için, Esra ve Nisan ise, Esra’nın Soytarı projesi için bulundukları New York’ta, Film Fatales’in kurucusu Leah Meyerhoff ile tanıştılar ve İstanbul’da bir Film Fatales yolculuğuna çıkmaya karar verdiler.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.