13. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, “Saraydan Kız Kaçırma Operası” İle Sona Erdi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali, AKM’de sahnelenen “Saraydan Kız Kaçırma” temsili ile sanatseverlere veda etti.

Bir festival geleneği olarak düzenlendiği ilk yıldan bu yana her yıl festivalde sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operası, 13. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin de kapanış eseri oldu.

Bestesi Wolfgang Amadeus Mozart’a ait eser, Caner Akın’ın rejisiyle İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi.Klasik haline sadık kalınarak küresel salgına göndermelerin yapıldığı farklı bir reji ile sunulan eser, sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Orkestra Şefi Zdravko Lazarov yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın sanatçılara eşlik ettiği temsilde, ünlü balet Tan Sağtürk eserin koreografisine, Olcay Engin Kaymaz dekor ve kostüm tasarımına, Taner Aydın ise ışık tasarımına imza attı.

“Saraydan Kız Kaçırma” operasında “Belmonte” rolünde Ufuk Toker”, “Osmin” rolünde Umut Tingür, “Konstanze”, rolünde Ceren Aydın, “Blondchen” rolünde Işılay Meriç Karataş, “Pedrillo” rolünde Serkan Bodur, İstanbul Devlet Opera Balesi Korosu eşliğinde sahnede yer aldıılar.

13. Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında sahnelenen “ 7 Tenor Konseri, Tosca, IV. Murat, Carmen ve Saraydan Kız Kaçırma operaları sanatseverlerin zihinlerinde unutulmaz anlar bıraktı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.