11. TRT Uluslararası Belgesel Günleri başlıyor

TRT’nin; belgesel ve belgeselciliğin gelişimine katkı sağlamak, amatör ve profesyonel belgeselcileri desteklemek amacıyla düzenlediği TRT Uluslararası Belgesel Günleri bu yıl 11.kez 25-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Her yıl özel gösterimleri, atölye çalışmaları, söyleşileri ve birbirinden renkli etkinlikleriyle dünyanın saygın belgesel festivallerinden biri olan TRT Uluslararası Belgesel Günleri; İstanbul’un kendine özgü ev sahipliğiyle, izleyiciler, amatörler ve profesyoneller için yine ilham verici bir atmosfer sağlayacak.

1600 film başvurusu…

11.TRT Uluslararası Belgesel Günleri’nin yarışma bölümü olan Belgesel Ödülleri’ne 11 yılın rekoru kırılarak; 101 ülkeden 1397’si uluslararası kategoride olmak üzere toplamda 1600 film başvurusu gerçekleşti. Uluslararası, Ulusal Profesyonel ve öğrenci filmleri kategorilerinde yarışacak filmlerin yanı sıra bu sene henüz fikir aşamasında olan, yapımı tamamlanmamış projelere de Proje Destek Yarışması adı altında destek verilecek.

Tüm gösterimler ücretsiz ve halka açık!

 

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.