100sClub binlerce genci iş dünyası ile buluşturdu

Genç istihdamını destekleyen firmalarla genç yetenekleri buluşturan 100sClub, kuruluşunun ilk yılında düzenlediği etkinliklerde 5500 gençle 51 firmadan 52 profesyoneli bir araya getirdi.

BURSA İGFA- Birleşmiş Milletler’in (BM) ve JCI’nın (Junior Chamber International) 2016 yılında düzenlediği sosyal girişimcilik yarışmasında finalist olmasıyla doğan 100sClub, Burcu Erol ve Alper Çakıroğlu’nun güçlerini birleştirmesi ile 2021 yılında çalışmalarına başladı. Genç istihdamını desteklemek amacıyla gençlik projelerine sahip 100 firmanın bir araya geldiği platform, genç istihdamına, gençlerin gelişimine ve onların kariyer fırsatlarını yakalamalarına destek oluyor.

Mobil uygulama olarak hizmet sunan platform hem gençlerin hem de işverenlerin hayatını kolaylaştırıyor. Uygulama üzerinden gençler tek tıkla anında kariyer ve gelişim fırsatlarına erişebiliyor. İşverenler de uygulama üzerinden hem kendilerini gençlere anlatabiliyor hem de onlara rahatlıkla ulaşabiliyor.

HEDEF 2023 YILINDA 1 MİLYON GENCE ULAŞMAK

İşverenler ile kampüs temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan 100sClub’ın fikir sahibi ve Kurucu Ortağı Burcu Erol “BM’in ve JCI’in 2016 yılındaki sosyal girişimcilik yarışması için ürettiğim bu fikir dönemin şartları ile ertelenmek zorunda kalmıştı. Ancak pandemi ile ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar 100sClub’ın hayata geçmesini hızlandırdı. Bu sayede Alper Çakıroğlu ile genç istihdamını desteklemek için 100sClub’ı yaklaşık bir yıl önce hayata geçirdik. Önce 189 üniversitenin kampüs temsilcilerinden en çok çalışmak istedikleri firmaları öğrendik. Ardından bu firmaların genç istihdamını destekleyip desteklemediğine baktık. Sonrasında da 23 sektörden 100 firmayı platformumuza davet ettik. Bugün sizlerin de desteği ile 100sClub hayata geçti” dedi.

100sClub Kurucu Ortağı Alper Çakıroğlu ise “Değişen iş hayatı gençlerin talep ve beklentilerini de etkiledi. Pandemiyle birlikte gençler sanal dünyada daha fazla yer almaya başladı. Kariyer ve gelişim fırsatlarını sanal ortamda daha fazla takip etmeyi tercih ettiler. Kasım 2021’deki araştırmamızda gördük ki gençlerin yüzde 30’u staj/MT programlarını sosyal medyada takip ediyor. Yüzde 26’sı şirketleri LinkedIn’den araştırıyor. Yüzde 27’si kariyer sitesi ve sayfalarında aktif. Dolayısıyla şirketler için gençlerle dijitalde temas halinde olmak önemli. 100sClub işte bu noktada mobil bir uygulama olarak gençlerin hayatına çok hızlı bir giriş yaptı” dedi. 100sClub’ın hedefinin 2023 yılında 1 milyon gence ulaşmak olduğunu dile getiren Burcu Erol, Avrupa ve Orta Doğu açılımlarını da başlattıklarını ve 100sClub’un globale ulaşmak için de doğru bir mecra olacağını vurguladı.

BEŞ GÜNDE 5500 GENCE ULAŞILDI

100sClub 14 Mayıs -20 Mayıs tarihleri arasında gençlerin gelişimlerini desteklemek amacıyla bir seri etkinliğe de imza attı.14 Mayıs’ta 100sClub Liderler Kampına 15 farklı şehirden 20 farklı üniversiteden 30 Kampüs Lideri katıldı. Düzenlenen kampta günümüzün de cazip konuları arasında yer alan, girişimcilik, metaverse, proje yönetimi konularında eğitim alan kampüs liderleri, girişimcilik projelerini tasarlayıp eğitmenlere sundular ve kazanan ekiplere mentörlük desteği sağlandı.

16 -20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 100sClub Zirvesi’ne ise 51 firmadan 52 konuşmacı katıldı. Bu sayede Türkiye’nin genç istihdamını destekleyen firmaların genç profesyonelleri Türkiye’nin en uzun ve en kapsamlı gençlik kariyer zirvesinde genç yeteneklerle buluştu. 5500’den fazla öğrenciye ulaşılan ve beş gün süren etkinlik kapsamında firmaların genç profesyonelleri kendi kariyer hikâyelerini ve deneyimlerini gençlerle paylaştılar. Aynı zamanda 100sClub üyesi gençler firmaların sunduğu iş/staj programlarını ve gençlik programlarını detaylıca tanıma fırsatı buldular.

RAKAMLARLA 100sClub PLATFORMU

-23 sektörden 100 firma

-189 üniversiteden 376 kampüs lideri

-18 binden fazla mobil uygulama kullanıcısı

-135 üniversite kulübü ile işbirliği

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.