1. Van Denizi Yüzme Festivali Nemrut Krater Gölü Etabıyla Sona Erdi

Van Büyükşehir Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen “Van Denizi Yüzme Festivali’nin son gününde profesyonel yüzücüler, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölünün serin sularında yüzdü.

Van Gölü’nün tanıtılması yerli ve yabancı turistlerin kente ilgisini artırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Van Denizi Yüzme Festivali 16 Temmuz’da düzenlenen konser ve kamp ile start aldı. Her günü Van Gölünün ayrı bir noktasında yapılan ve 8 gün süren festivale, Türkiye’nin birçok ili ve yabancı ülkelerden de katılım sağlandı.

Festivalin son ayağı ise Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan 2 bin 500 rakımlı Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölünde yapıldı. Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesine aite araçlarla Krater Gölüne gelen sporcular güvenlik önlemleri altında göle girdiler. Gölü bir uçtan diğer uça kadar yüzen yüzücüler masmavi sularda renkli görüntüler oluşturdu.

8 gün süren festivalin tüm etaplarına katıldığını belirten Hamide Yılmaz “ Van Gölü inanılmaz güzel bir yer. Etkinlikle birlikte adaların tamamına gittim. Adaların hepsi de bir birinden güzeldi. Bugünde Nemrut Krater Gölüne geldik. Krater gölünde yüzmek beni inanılmaz heyecanlandırdı. Su soğuk olmasına rağmen çok beğendim. Kendimi koskoca bir havuzda yüzüyor gibi hissettim. Festival her anlamda mükemmeldi. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.