Zülfü Livaneli, 50. sanat yılı’nı kutladı

ÇABA Derneği, 8 Kasım Salı akşamı Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) bir yardım konseri gerçekleştirdi. Zülfü Livaneli’nin 50. Sanat Yılı için düzenlenen ve tüm geliri ÇABA Derneği’ne bağışlanan konserde ünlü isimler sahnede, Livaneli’nin şarkılarını seslendirdi.
Müziği ile ulusal ve uluslararası birçok ödül alan ve eserleri onlarca yerli ve yabancı sanatçı tarafından yorumlanan Zülfü Livaneli, sanat hayatındaki 50. yılını ÇABA Derneği organizasyonuyla kutladı. Livaneli, ‘Bir Kuşaktan Bir Kuşağa’ adını taşıyan bu özel gecede, kült haline gelen birçok eserini sanatçı dostlarının yorumuyla dinledi. Gecenin sonunda sanatçı dostlarıyla birlikte sahneye çıkan Livaneli, iki şarkısını onlarla birlikte seslendirdi.

Feridun Düzağaç, Funda Arar, Göksel, Kardeş Türküler, Kenan Doğulu, Kubat, Linet, Sezen Aksu, Sıla, Yaşar, Yeni Türkü, Yonca Lodi gibi müzik dünyasının önde gelen isimleri, Turhan Yükseler orkestrası eşliğinde Zülfü Livaneli’nin şarkılarıyla, usta müzisyenin 50. yıl heyecanına eşlik etti.

50. Sanat Yılı’nı anlamlı bir gecede kutlamaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Zülfü Livaneli “Bu akşam dostlar gecesi oldu. Sahnedeki yorumcu dostlarımı izlerken öldüm cennetteyim diye düşündüm. Ben Aşık Veysel ve dostum Neşet Ertaş gibi kendi yazdığım şarkıları yorumlarım. Ama bu gece sahnedeki genç yorumcu dostlarımı görünce çok duygulandım. ÇABA Derneği’ne, özellikle Özlem Zehebi ve Özlem Cankurtaran’a çok teşekkür ederim. Bu dernek için olmaz diye bir şey yok inanın, onları tanımanız lazım” diyerek duygularını paylaştı.

Gecede Türk Sanat Müziği’nin sevilen isimlerinden Bekir Ünlüataer de sahneye çıkan sanatçılar arasındaydı. Ayrıca Zülfü Livaneli’nin Sevdalım Hayat şarkısını da yaşları 6 ile 19 arasında değişen çocuk korosu seslendirdi. Gecenin finalinde ise Zülfü Livaneli ve diğer sanatçılar sahneye çıkarak ‘Güneş Topla Benim İçin’ ile ‘Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor’ parçalarıyla izleyenlere veda etti. Konserden elde edilen gelir, ÇABA Derneği tarafından yeni ÇABA ÇAM’lar (Çok Amaçlı Erken Eğitim Merkezi) açmak üzere değerlendirilecek.

Konserde Seslendirilen Zülfü Livaneli Şarkıları

Çocuk Korosu-Sevdalım Hayat
Yonca Lodi-Sus Söyleme
Bekir Ünlüataer-Sevdiceğim
Linet-Sevda Değil
Feridun Düzağaç-Kardeşin Duymaz
Kubat-Memikoğlan
Kardeş Türküler-Leylim Ley, Memleket Kokulu Yarim
Yaşar-Gün Olur
Göksel-Karlı Kayın Ormanında
Yeni Türkü-Gözlerin
Funda Arar-Zor Yıllar, Sevdalı Başım
Sıla-Belalım
Kenan Doğulu-Özgürlük
Sezen Aksu-Günlerimiz

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.