ZEYNEP DİZDAR uzun bir aranın ardından MÜZİKVİZYON’da

Yeni albümü ‘’GÖNÜL OYUNU’’ ile müzikseverlere ve hayranlarına sesini duyurmayı başaran ünlü sanatçı, albüm hazırlığını ve çalışmalarını Alem FM dinleyicilerine anlattı. Prodüktörlüğünü Erol Köse’nin üstlendiği albümün hazırlıklarının çok meşakkatli geçtiğini söyleyen sanatçı, son dakikalarda yapılan değişiklikler ile albüme alınan şarkılar olduğunu hatta karar değiştirilip çıkarıldığı durumların da yaşandığını dile getirdi… Yavaş yavaş albümdeki diğer şarkıların hepsine klip çekilmesinin planlandığını söyleyen Dizdar’ın “GÖNÜL OYUNU” serüveninin nasıl başladığı kısmı ise merak uyandırdı! Başarılı sanatçı, Ferdi Tayfur’un 70’li yıllara dayanan, sevilen arabesk şarkısını yıllardır okumak istediğini, Erol Köse tarafından “Bu şarkıyı okur musun?” teklifinin yöneltilmesi üzerine, büyük bir sevinç yaşadığını ve hazırlığın albüme taşınması kararını aldırdığını söyledi. Kendisi şarkının çok güzel olduğuna ve sesine de yakıştığına inanarak yorumlamış.
1999 yılında ‘’Yolun Açık Ola’’ albümü, “Vazgeç Gönül” ilk çıkış şarkısı ve 2000’li yıllara dayanan bu süreçte ’’İlle de Sen, Sana Güvenmiyorum’’… 8 yıllık, uzun süren bir aranın bir aranın ardından o sıkıntı ile “Zehir Gibi” şarkısını yapmıştı Zeynep Dizdar. Ümit Sayın’ın hayatında büyük bir değer taşıdığını geçmiş dönemdeki albümlerinde büyük emeği olduğunu ve Ozan Çolakoğlu’nun da kendisine çok katkıda bulunduğunu, onların elinde büyüdüğünü belirten açıklamaları ile geçmişe dönük bir duygusallığı hayranları ve MÜZİKVİZYON dinleyicileri ile paylaşan Dizdar, Ümit Sayın bestesi olan “İlle De Sen” ve “Vazgeç Gönül” ile kendisine ait bir çalışma olan “Zehir Gibi” parçalarıyla o dönemde oldukça popüler olmuştu.
MÜZİKVİZYON’da sohbet ilerlerken konu radyoların ve radyocuların yaptırımlarına gelince; Sanatçı, geçmiş yıllarda radyocuların çekilecek olan klibi dahi belirleyebildiklerini ve bu durumun sanatçılar için çok iyi bir durum olduğunu belirtti. Şimdi durumun farklılaştığını eskisi gibi olmadığını dile getiren Dizdar’a Füsun Tuncer, Alem FM’e bir albüm geldiği zaman albümün çıkış şarkısı diğer radyolarda olduğu gibi Alem FM’de de çalındığını ancak ikinci klip gelmeden yada kendi hitlerini de oluşturduklarını ifade etti.

İKİNCİ KLİP HANGİ ŞARKIYA?

“Albümde 12 şarkı var ama tümü yeni şarkı değil’’ diyen Zeynep Dizdar, albüme ismini veren “Gönül Oyunu” parçası için iki versiyon hazırlandığını ifade ederken, Faruk K. imzası taşıyan “Son Bir Rica” parçasının da ikinci video klip şarkısı olacağını açıkladı… “Gönül Oyunu” arabesk bir şarkı ama sanatçı bu şarkıyı sahnede okumak istediği için de pop tarzında söylemeyi tercih etmiş.
Albüm çıkmadan önceki provaların hazırlığından da bahseden sanatçı, “Bugün hazırım dediğin zaman o gün o an ruh haliniz hazır olmayabiliyor, önemli olan sesin istediğiniz renkte olması” derken, “Aman bağırma sesin kısılır” diye söylendiğinde bile sesini yükselttiğini çünkü söyledikçe sesinin açılacağı düşüncesine sahip olduğunu belirtti. Bunun neticesinde karşılaştığı sonucu, “İstediğim kadar söyleyeyim, sesimin kısılmadığının farkına vardım. Sadece albüm zamanı soğuk bir şeyler içmiyorum çünkü soğuk içecekler sesi etkiliyor” diyerek açıkladı. Klipler için dev bütçelerin ayrıldığını ve beraberinde kalabalık kast oluşturulduğunu dile getiren sanatçı, kendi kliplerinin sade olmasını tercih ettiğini söyledi. İkinci klip şarkısının “Son Bir Rica” olacağı ve hayalindeki klibin “Vazgeç Gönül”ün klibi havasında olduğunu ifade eden Dizdar, “Ayrıca kendim olmayı istiyorum, ya dansçılar ile dans etmeyi ya da kendim olmayı seçecektim” derken, kliplerinde ikinci ve üçüncü şahıs kullanmayı ve konu işlenmesini sevmediğini söylerken, yeni klibin 15 gün içinde çekileceğini hayranlarına müjdeledi…

SANATÇI’NIN HİÇ BİR KLİBİ İSTEĞİ GİBİ OLMADI

“Gönül Oyunu” klibinin alelacele çekilmiş gibi göründüğünü söyleyen Füsun Tuncer, böylece sanatçının en hassas olduğu noktaya değinmiş oldu. Zeynep Dizdar hiçbir klibinin kendi istediği gibi olmadığını söylerken kafasındaki Zeynep Dizdar ile sahnedekinin bambaşka duruşu hakkında da açıklamalarda bulundu. Başarılı sanatçı kendisini temsil ettiğini ifade ederken, “Aslında yazılı basında manşetlerim popun asi kızı olarak bilinir ve bilen bilir” dedi. Kendi yazdığı şarkılarda asi, hiçbir zaman lafını esirgemeyen ya da bir aşk durumunda erkeğe hiçbir zaman taviz vermeyen bir yapıya sahip olduğunu, gerçek hayatta ve yazdığı şarkılarda aynı dile sahip olduğunu söyleyerek biraz zor bir insan olduğunun altını çizdi. Yengeç burcu olduğunu dile getiren Dizdar, Fenerbahçe taraftarı olduğunu da sözlerine ekledi.

AJDA PEKKAN HAYRANLIĞI

Zeynep Dizdar, yorumuna bakıldığı zaman biraz Ajda Pekkan‘dan etkilendiği kendisine söylendiğinde çok sevdiğini ve sesinde bu yüzden Ajda Pekkan tınısı ve tadı olduğunu, çocukluğundan beri en çok onun şarkılarını dinlediğini ve onun sesi ile büyüdüğünü söyledi. Başarılı sanatçı “Adeta onun ile uyudum, kalktım” derken bile çocukluğunu yaşadığını hissettirdi. Kendi sesini 12-13 yaşlarında fark ettiğini belirten Dizdar’ın Ajda Pekkan şarkılarını da onun gibi okuduğunu söylemesi hayranlığının halen devam ettiğini gösteriyor.
“Bir röportajda zamanı gelince prodüktörüm Erol Köse gibi konuşacağım… Şarkı söylemeseydim dişi Erol Köse olabilirdim” derken; “Ben sanat konusunda bir şey yapamasaydım ya hakim olurdum ya da savcı…” diyerek adalet yanlısı, dişli bir yapısı olduğunu hissettirdi…
Müzik sektöründe zor dostlukların var mı? Kıskanıyor musun?
“Kıskanmıyorum. Dev bütçelere sahip sanatçılar var. İlerleyebilmek için sahne şovuna, dev bütçeli kliplere gerek var mı? Sahne şovlarına bayılıyorum ve kesinlikle olmalı. Sahne şovu olmadan yaşayamam… Bu işte paranın gücü önem arz ediyor ama kişide bir şey varsa tabii… Yoksa bir yere kadar gelebilirsiniz ve böyle olunca aşağı çok kolay düşersiniz… Sonuç olarak iyi yapılan hiçbir şeyi asla kıskanmam.”
Son yıllarda kimleri beğeniyorsun? Sahne, klip, yorumcu…

Demet Akalın’ın başarısını, hırsını, çok iyi şarkı yakalayışını ve işine saygısını çok beğendiğini dile getiren Zeynep Dizdar, ses olarak da Hande Yener’in iyi bir ses olduğunu ama ilk zamanki sesini daha çok sevdiğini, Yener’in sesinin eskiden daha çok lezzet verdiğini ve biraz yorumunun değiştiğini ifade etti.
Sanatçı, “Gönül Oyunu” şarkısını MÜZİKVİZYON’da canlı okuma yaparak dinleyicilere duyurdu!
Sahnede nasıl olduğunu anlattı

Sahnede dans ettiğini, yerinde duramadığını konserlerde 1.5 saat sahnede kaldığını ve arada bu sürenin uzadığını belirten Zeynep Dizdar, hayranları ya da izleyenler ile sıcaklık derecesinin çok önemli olmasının yanı sıra statlarda ya da konser alanları dışında gece kulüplerinde sahne aldıkları zaman nabız tutmanın önemli olduğunu, ona göre şarkı değişikliği yapabildiğini, diyalogda kalmanın önemini ve sahne hakimiyetinin gerekliliğini belirtti.

MÜZİKVİZYON’da “Gönül Oyunu”, “Son Bir Rica”, “Sahtekar” adlı şarkılar çalındı… Albümde ‘’Sahtekar’’ şarkısının sözleri Faruk K.’ya ait, “Beni Çıldırttın”, “Evlenelim mi” söz ve bestesi Zeynep Dizdar’a ait. Gökben’in yorumuyla dinlediğimiz ’’Aşk Dediğin Laftır’’ şarkısının ise Cover‘ı albümde yer almakta… Albümlerde coverların çalışılmasını desteklediğini de sohbet aralarında kendisinden duymuştuk.
Müzik Eğitimi ile ses düzelir mi?

Dizdar’a göre bu sorunun yanıtı hayır. Sesin güzel olması gerektiğini ancak teknik bilgi alınırsa bunun az bir etkisi olabileceğini söylerken müzikte haksız rekabet olduğunun altını çizdi. Belli başlı şımarık davranışların neticesinde “O şarkıyı okurum ben” denildiğini ama okuyamadıklarının görüldüğünü ifade eden sanatçı sözlerini, “Başka menfaatler işin içine girince bir takım çalışmalar olabiliyor ve kızdığım şeyler bunlar zaten…” diyerek tamamladı.
Zeynep Dizdar hak ettiği yerde mi?
“Müzik arenasında, müzik kalitesinde ve yorumculukta hak ettiğim yerdeyim… Biliyorsunuz ki ilk elektronik müziği yapan sanatçı benim. Tam bir sahne şovu yapacak kadınım” diyerek sözlerini sempatik tavırları ile tamamladı… Uçmak istiyorum ben ifadesi tüm dikkatleri üzerine çekerken! “Ama inanılmaz bütçelerin telaffuz edildiği, normalde bunu yapabilirim ama ben daha fazlasını yapmak istiyorum, sahne şovumu klibe taşımak istiyorum. Çocukluğumdan bu yana dans ediyorum ve bunu kliplerde uygulamak istiyorum. ‘İyi bir sesin var, yorumun var dans etmene gerek yok’ diyen yönetmenler ile çalıştım. Maalesef ayağını nereye atacağını bilemeyen kişiler dans ediyorlar.”
Hayvanseverliği ile bilinen sanatçı kedisini kaybetmenin acısını yayında dinleyiciler ile paylaştı. Sokakta bakmış olduğu hayvanları anlattı ve “Hayvan sevmeyen insanlara çok yazık…” diyerek hayvan sevgisinin önemini kısaca anlatarak sohbeti sonlandırdı…

zeynep dizdar

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.