YouTube için yeni dönem

YouTube, videolarda beliren “ilave açıklamaları” (annotations) kaldırıyor. Bu açıklamalar, videoların ortasında gri kutucuklarla beliriyor ve başka videolara bağlantılar içeriyor veya videoyla ilgili ilave bilgiler veriyordu. Ilave tanımlama kutuları, YouTube’un yaptığı duyuruya tarafından emekliye ayrılıyor. Ek direktifler yalnızca masaüstü sürümde çalışıyordu ve dinamik değildi. Firma bunun yerine içerik oluşturucularını ayrıca masaüstünde, keza de mobilde çalışan “Cards” ve “End Screens” işlevlerini kullanmaya özendirme edecek. Aşırı derecede kullanıldığında deneyimi kötüleştiren ek açıklamaların kaldırılması uzun süredir bekleniyordu. YouTube’un açıklamasına tarafından End Screens ve Cards özellikleri sunulmaya başladığından beri ilave açıklamaların dilekçe oranı büyük oranda düştü. Fakat kartlar da kusursuz bir çözüm gibi görünmüyor. Kartlar, sadece video büyütüldüğünde sağ tarafta görünüyorlar. YouTube’un bu ilave özellikleri Google TV, Chromecast ve diğer TV kutularında çalışmıyor. Duyuruya gelen yorumlara bakıldığında, içerik oluşturucuların değiştirme konusunda ikiye ayrıldıkları gözleniyor. gerçi YouTube’un mobilde çok izlendiğini düşünürsek, değişikliğin kullanıcıların faydasına olduğu sonucu çıkıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.