Yılmaz Güney 35 yıl sonra Cannes’da

‘Yol’un yenilenmiş kopyası, ‘Cannes Klasikler’ bölümünde seyirciyle buluşacak.

Yılmaz Güney’in 1982 yılında Altın Palmiye kazandığı başyapıtı ‘Yol’, 35 yıl sonra 35 mm’den yenilenmiş kopyasıyla yeniden Cannes Film Festivali’nde.

Bu sene 70’incisi düzenlenen Cannes Film Festivali’nde Fransız sinemasını François Ozon’un yönettiği ‘L’amant double’, Jacques Doillon’un efsane heykel sanatçısına odaklanan filmi ‘Rodin’, Robin Campillo’nun imzasını taşıyan ‘120 Beats per Minute’le ve ‘Artist’le tanınan yönetmen Michel Hazanavicius’un Jean-Luc Godard’ın hayatından bir kesiti anlatan ‘Redoubtable’ı temsil edecek.

35 YIL SONRA YENİDEN CANNES’DA

Bu yıl festivalde ayrıca Yılmaz Güney’in Altın Palmiye’li filmi ‘Yol’, Cannes’ın tarihini yansıtması planlanan ‘Cannes Klasikler’ bölümünde seyirciyle buluşacak.

‘Yol’, Altın Palmiye kazanan ilk Türk filmi olmuştu. Tarık Akan, Şerif Sezer ve Halil Ergün’ün başrollerde yer aldığı ‘Yol’ ile birlikte ‘Cannes Klasikler’ bölümünde 24 film gösterilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.