Yeşim Salkım’dan engelli çocukların eğitimine destek konseri

Türkiye’de doğuştan, ilerleyen yaşlarda yaşadığı sağlık sorunlarından ya da geçirdiği kazalardan dolayı küçük yaşta engelli olmanın yükünü omuzlarında taşıyan milyonlarca çocuk bulunuyor. Ve ne yazık ki her engelli çocuk, özür durumuna uygun bakım, eğitim ve rehabilitasyon imkanlarından yararlanamadığı için büyük sıkıntılar yaşıyor. Etkin bir sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye’de eğitim ve sağlık başta olmak üzere; spor, çevre, kültür-sanat, kadın hakları, toplumu bilinçlendirme gibi konularda karşılıksız yardım faaliyetlerinde bulunan Lions Kulüpleri, engellilere destek olmayı da görev bilinci içinde kabul ediyor. İstanbul Anadolu Yakası Lions Kulüpleri Federasyonu, şimdi bu amaçla Abide Lions Kulübü’nün önderliğinde düzenledikleri Yeşim Salkım Konseri ile Ataşehir Lions Özel Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’na destek sağlamayı amaçlıyor. Yeşim Salkım, 22 Ocak 2016 Cuma günü, saat 20.00’de Kozzy AVM Konser Salonu’nda engelli çocuklara destek için sahne alacak.

Engelli insanlar, yaklaşık 8,5 milyon kişi ile nüfusumuzun %12’sini oluşturuyor. Öte yandan yapılan araştırmalar, engellilerde okur-yazarlık oranının sadece %36 olduğunu ve onların okula gitme imkanlarından yoksun olduğunu gösteriyor. Lions Kulüpleri de engelli çocuklarımızın eğitimlerine destek olmak, onların toplumun birer üyesi olarak aramıza katılmalarını sağlamak üzere faaliyet gösteren Ataşehir Lions Özel Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’na, düzenledikleri Yeşim Salkım Konseri ile yardım eli uzatıyor. Ünlü sanatçı, bu amaçla 22 Ocak 2016 Cuma günü, saat 20.00’de Kozzy AVM Konser Salonu’nda sahne alarak dillerden düşmeyen şarkılarını engelli çocuklar için seslendirecek. Konserden elde edilen gelir, Ataşehir Lions Özel Mesleki Eğitim Merkezi Okulu’nun teras katında çok amaçlı bir alan elde edilmesinde ve daha çok sayıda öğrenciye hizmet sunmak üzere kapasitesinin artırılmasında değerlendirilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.