Vize muafiyetinde kritik aşamaya gelindi

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden en önemli beklentisi olan ve mülteci krizinde yaşanan gelişmelerin de etkisiyle gündemin ilk sırasında yer alan vize muafiyetinde kritik aşamaya gelindi. Avrupa Komisyonu, Schengen’e vizesiz seyahat için kritik kararını 4 Mayıs’ta açıklayacak.

Medyanın Bir Numaralı Gündemi

Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde en önem verdiği konular arasında yer alan vize muafiyeti, medyanın da en önemli gündem başlığını oluşturuyor. Ajans Press, bu önemli gündem başlığının medyaya yansımalarını inceledi. Ajans Press’in incelemesine göre Nisan ayı boyunca sadece yazılı basında ‘’vize muafiyeti’’ konulu 574 haber yapıldı. Genelde medyada olumlu beklenti oluşturan süreçte, AB’nin sunduğu 72 kriterden dörtte üçünün karşılandığı belirtiliyor. Ayrıca AB Komisyonu 4 Mayıs’ta olumlu görüş bildirse bile bu vize muafiyeti sürecinin tamamlandığı anlamına gelmiyor. AB’nin yeşil ışık yakması durumunda süreç Avrupa Parlamentosu’na taşınacak.

En Büyük Sorun Terör;

Teknik düzeyleri oldukça hızlı bir şekilde karşılayan Türkiye için en sorunlu başlığı terör oluşturuyor. Türkiye’nin bu başlığı geçmesi için örgütlü suçlar ve terörle ilgili yasal çerçeveyi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne uyumlu hale getirmesi gerekiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.