Ünlülerden “İyilik Bebekleri”ne anlamlı destek

Türkiye’de ve dünyada organ nakli bekleyen yüzbinlerce çocuk, yaşama yeniden sarılmak için bir umut bekliyor. Onları yeniden hayata bağlamak ise organ bağışı ile mümkün olabiliyor.

Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan “organ bağışı” konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalarını ulusal ve uluslararası platformlarda aralıksız sürdüren Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği, bu yıl çocukluk dönemi organ nakillerinin önemine “İyilik Bebekleri” ile dikkat çekiyor.

Çocuklara “İyilik” İçin 41 Ünlü İsim 

“Hayata İyilik Kat” sloganından yola çıkılarak gerçekleştirilen “İyilik Bebekleri” projesine 41 ünlü isim destek verdi. Proje kapsamında ünlü isimler organ nakli olmak için bekleyen çocuklar için hayallerini paylaştı, dünyaca ünlü bebek tasarımcıları tarafından her ünlünün çocukluk hayali “İyilik Bebekleri” ile hayat buldu. .

Piangel İletişim ve Prestige&Premium Brands ortak çalışması olan ve Memorial Sağlık Grubu’nun katkıları ile gerçekleştirilen projenin yapımcılığı Zuhal Ceran tarafından gerçekleştirildi. Proje; İyilik Bebekleri  ve onlara hayat veren Türkiye’nin en ünlü isimlerinin fotoğraf sanatçısı Cengiz Dikbaş’ın objektifinden yansıyan kareler ve iyilik bebekleri sergisinden oluşuyor.

“Hayata İyilik Kat”tılar

Ahu Sungur, Alper Uçar, Prof.Dr. Arzu Kunt, Aslı Şen, Asuman Krause, Atiye, Ayşe Arman, Ayşe Kucuroğlu, Ayşe Tolga, Ayşe Kızılöz, Beki İkala Erikli, Carlos Martin, Deniz Akkaya, Deniz Berdan, Dilara Endican, Ediz Hun, Emek-Sadettin Saran, Ebru Şallı, Eda Taşpınar, Gripin, Gül Gölge Saygı, Haldun Dormen, Hande Kazanova, Hakan Mengüç, Kerem Tunçeri, Kürşat Başar, Prof.Dr. K. Yalçın Polat, Mithat Can Özer, Metin Hara, Nebahat Çehre, Oylum Talu, Pakize Suda, Pınar Altuğ Atacan, Selda Alkor, Selçuk Yöntem, Soner Sarıkabadayı, Saba Tümer, Şahika Ercümen, Tuna Kiremitçi Zeynep Beşerler’in katkıları ile gerçekleşen proje, çocuklara sağlıklı bir gelecek sunmayı amaçlıyor.

Hastalarla empati kurun 

26 Şubat 2016 Cuma günü Ritz- Carlton Otel’de gerçekleşen İyilik Bebekleri tanıtım programında  konuşma yapan Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat; Türkiye’de organ bağışının istenilen düzeye ulaşamamasının, bilgi eksikliği ve önyargılardan kaynaklandığını vurgulayarak, “Her yıl ortalama 1500 kişi, organ beklerken hayatını kaybediyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 22 bin böbrek, 3 bine yakın karaciğer, 3 bin 500 kornea, 600 kalp ile 60 akciğer hastası nakil olmak için bekliyor ve bu hastaların önemli bir oranını da çocuklar oluşturuyor” dedi.

İyilik Bebekleri projesine katkı sağlayan isimlere teşekkür eden Prof.Dr. Kamil Yalçın Polat “Bu yıl bize destek veren değerli dostlarımızın katkıları ile hayat bulan “İyilik Bebekleri” organ nakli olmak için bekleyen çocukların sağlıklı bir yaşam sürme hayallere katkı sağlayacak” dedi.
Organ bağışının, insanların yeniden hayata tutunmasını sağlayan sihirli bir dokunuş olduğunu söyleyen Prof.Dr. Polat “Tüm Türkiye’yi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Organ bağışının taşıdığı yaşamsal değeri anlamak için kendinizi hastaların yerine koyun. Bir saatinizi ayırarak bir diyaliz merkezine ya da organ nakli yapılan hastanelere gidin. Nakil öncesi ve sonrasında bu hastaların durumlarını görün. Eğer aradaki farkı kendi gözlerinizle görüp değerlendirirseniz, eminim bundan sonra organ bağışına daha sıcak bakacaksınız” ifadelerini kullandı.

Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği Hakkında:

Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği’nin amacı organ bağışı konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek ve toplumsal duyarlılık yaratarak organ nakli olmak için bekleyen hastaların sağlığına kavuşmasına katkı sağlamaktır. Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu, sağlık profesyonelleri ve toplum genelinde farkındalığı artırarak, organ bağışını temel toplumsal değer yapmak için projeler yürütür. Platformun en önemli hedeflerinden biri de; kamuoyuna yönelik bilgilendirme çalışmaları ile organ bağışını gündemde tutarak, ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayılarının artırılmasına destek vermektir.

İYİLİK BEBEKLERİ SLOGANLAR

HALDUN DORMEN
Hayat paylaşınca güzel, paylaşıp çoğalınca güzel! Organlarımızı bağışlayalım.

SELDA ALKOR
Hayat, yaşamak kadar yaşatmaktır. İnancımızı, güvenimizi, umudumuzu yitirmeyelim.

EDİZ HUN
Yaşat ki, yaşayasın!

AYŞE ARMAN
Korkma, bağışla!

EMEK – SADETTİN SARAN
Bir kararınla kaç cana can olmak varken, neden bekliyorsun? Organ bağışı insan sevgisidir, hayalleridir, umutlarıdır, hayatıdır.

SELÇUK YÖNTEM
Yaşamı paylaşırken organlarımızı da paylaşmayı unutmayalım.

NEBAHAT ÇEHRE
Organların seninle ölmeden bağışla! Hem birileri yaşasın, hem de geride bıraktığın organların…

KÜŞAT BAŞAR
Sonsuzluğa bir adım at! Hayatın sonsuz döngüsü, bizden bir başkasına hep devam etsin.

DENİZ AKKAYA
Dünyadaki en güzel şey, yaşamak olabilir; ama en değerli erdem yaşatmaktır. Nefes alma hakkı tanımak, yok etmemek, var etmek… Yaşamayı var etmek!

EBRU ŞALLI
Hiç düşünmeyin, karar verin ve hayata can verin.

ZEYNEP BEŞERLER
Küçük bir beden için can olabilirsin.

EDA TAŞPINAR
Sen de yaşat!

SABA TÜMER
Yaşama şansın kalmadığında, yaşatma şansın var!

TUNA KİREMİTÇİ
Ey İnsanlık! Sana bir bebekle beraber el salladık. Görüyor musun?

ATİYE
Bir hayat ver!

ASUMAN KRAUSE
Can organdır, organ ise can… Onlara iyi bakın, bir gün size de lazım olabilir. Organ bağışında bulun, bir cana dokun!

METİN HARA
Bir insanın kalbi kendi göğüs kafesine tutsak olmamalı… Gerektiğinde başkasının bedeninde atmalı… Aşk için!

GRİPİN
Küçük bir kararınız, büyük farklar yaratır.

SONER SARIKABADAYI
Bağışlayarak ölümsüzleşebilirsiniz.

OYLUM TALU
Organlarını bağışla, başka bir bedende de yaşa!

AYŞE TOLGA
Hayat sadece ”ben” değil ”biz” olabilmek! “Ben”den “Biz”e geçebilmek! Sen evrenin sevgili çocuğu! Tüme varmak için zerre olduğunu, zerreni de tüme verdiğinde ”bir” olduğunu anladığında her şey tam olacak. Bu nedenle sen gitsen bile başkasında yaşa! Kendini başkasında yaşat! Sonsuz ol, bütün ol, bir ol! Sevgiyle, ışıkla, mutlulukla…

GÜL GÖLGE SAYGI
Sonsuz ol!

MİTHATCAN ÖZER
Hiçbir karşılık beklemeden, hiç tanımadığın birileri için bir küçük iyilik yapmanın tadı…

PINAR ALTUĞ ATACAN
Yaşatmak için bağışla!

KEREM TUNÇERİ
Organlarını bağışla, sonsuz ol!

DİLARA ENDİCAN
Şems-i Tebrizi’nin dediği gibi: “Hayat bu; bir bakarsın her şey bir anda son bulur. Hayat bu; son dediğin an, her şey yeniden can bulur.”

PAKİZE SUDA
Organlarına iyi bak! Sen bakamıyorsan; ver başkası baksın!

HANDE KAZANOVA
Sahip olduğunu sandığın şeyleri paylaşmaktansa, gerçekten sahip olduklarını paylaşmaya ne dersin? Organlarını bağışla, sonsuza dek yaşa!

AHU SUNGUR
Yaşat! Yeniden yaşa!

ASLI ŞEN
Senin canın kıymetli! Ya onun canı? Hayat ver! Organlarını bağışla!

HAKAN MENGÜÇ
Gelin, organ bağışlayalım. Bir hayat biterken, bir hayat başlatalım.

DENİZ BERDAN
Yaşam seninle de, senden sonra da var olsun!

ŞAHİKA ERCÜMEN
Nefes ol, umut ol, sonsuz ol!

ALPER UÇAR
Hayat paylaştıkça güzel! Hayal et, erteleme, vazgeçme…

AYŞE KIZILÖZ
Varoluşa hizmet eden her şey sevgidir. Sevgi ise özümüzdür.
Yaşamın rengidir, anlamıdır, cevaptır! Sevgi aynı zamanda paylaşmaktır. Paylaşarak canlara can verelim, yaşatalım!
“Ben”den “bir”e, birliğe ulaşalım. Ve öyledir!

AYŞE KUÇUROĞLU
Bırak organlarını ihtiyacı olana ki ruhun rahat etsin!

PROF. DR. ARZU KUNT
Hep birlikte hayat verelim!

CARLOS MARTIN
Our duty, as humanity is to help each other. Please, take a step forward!

İnsanlık olarak görevimiz, birbirimize yardımcı olmaktır. Lütfen bir adım atın!

BEKİ İKALA ERİKLİ
Çok çok fazla cana ümit, hayat, mutluluk ve mucizelere inanç versin! Ve bizlere, buradan giderken insanlara, bir hayat hediye etme şansı versin. Senin canın onda yaşasın. Ve öyle de oldu…

PROF. DR. K. YALÇIN POLAT
Her bağış, yeni bir hayattır. Organ bağışla, hayat ver!

zeynep beserler

yalcin polat

tuna kiremitci

soner sarikabadayi

selda alkor

selcuk yöntem

sahika ercumen

saba tumer

pınar altuğ

pakize suda

oylum talu

nebahat cehre

mithat can ozer

metin hara

kursat basar

kerem tunceri

hande kazanova

haldun dormen

hakan menguc

gul gölge

gripin

emek-sadettin

ediz hun

eda taşpınar

ebru şallı

dilara endican

deniz berdan

deniz akkaya1

carlos martin

beki ikela erikli

ayse vernon

ayse tolga

ayse kucuroğlu

ayse arman

atiye

asuman

aslı şen

arzu kunt

alper ucar

Ahu sungur

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.