Ünlü oyuncu Halle Berry Türk yönetmen ile anlaştı

Deniz Gamze Ergüven yeni filminin başrolünü Halle Berry oynayacak.

‘Mustang’ filmiyle Oscar ödüllerine aday olmayı başaran ilk Türk sinemacı olan Deniz Gamze Ergüven, çekimlerine yakında başlayacağı yeni filmiyle Oscar şansını zorlayacağını gösterdi.

Genç yönetmen, 1992’de Afrika kökenli ABD vatandaşı Rodney King’i darp eden polislerin serbest bırkılmasıyla başlayan Los Angeles olaylarını konu alacak film için Halle Berry ile anlaştı. ‘Kings’ adlı filmde Berry bir anneyi oynayacak.

YABANCI DİLDE EN İYİ FİLM ADAYI

21. Saray Bosna Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu ve Seyirci Ödüllerini kazanan Mustang, Oscar için Fransa’nın seçimiyle Yabancı Dilde En İyi Film aday adayı olarak yarışacak.

Deniz Gamze Ergüven’in filmi; The Guardian tarafından “Çok güçlü, tatlı bir Türk lokumu kıvamında film”, Washington Post tarafından “Asla sizi yüz üstü bırakmayacak bir film, duygusallığın ve güçlü film yapımcılığının birleştiği bir nokta”, The New York Times tarafından ise “Sanki tecritte ufak bir tebessüm gibi film” gibi olumlu geri dönüşler aldı. Ntv

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.