Ünlü model Candice Swanepoel’in paylaşımı nefes kesti

Candice Swanepoel’in paylaştığı üstsüz beyaz atlı fotoğraf, sosyal medyada binlerce beğeni aldı.

Ünlü model Candice Swanepoel, Instagram paylaşımıyla sosyal medyada büyük gürültü kopardı. 27 yaşındaki Güneş Afrikalı model beyaz bikini altıyla beyaz bir atın üzerinde verdiği pozu sayfasında paylaştı.Fotoğraf kısa sürede ünlü modelin takipçilerinden binlerce beğeni aldı.

Candice Swanepoel bu pozuyla “modern zamanların Lady Godiva’sı” olarak tanımlandı.

Candice Swanepoel

LADY GODIVA’NIN ÖYKÜSÜ

Peki insanların Candice Swanepoel’i benzettiği Lady Godiva’nın öyküsünü biliyor musunuz. İşte Lady Godiva’nın öyküsü;

Lady Godiva, hem sadakatin, hem başkaldırının, hem tutkunun, hem şefkatin hikayesidir. Halk 11. yüzyıl’da İngiltere Coventry’de uygulanan ağır vergilerden isyan halindedir. Vergileri arttıran Lord Leofric’in eşi Lady Godiva halktan yana tutum alır. Eşini vergileri indirmesi yönünde ikna etmeye çalışır.Lady’nin ısrarından rahatsız olan Lord Leofric, eşine asla kabul edemeyeceğini düşündüğü bir teklif yapar.

LADY KENDİNDEN EMİN GEÇİŞİNİ YAPTI

Lady Godiva’nın at sırtında, sadece saçlarına sarınarak, Coventry sokaklarını boydan boya geçmesi koşuluyla vergi yükünü azaltacaktır. Lady Godiva’nın buna cesaret edemeyeceğine inanan Lord eşinin baskılarını bu şekilde kıracağını düşünür.O an geldiğinde, Lady Godiva atının üzerinde vakur ve kendinden emin olarak geçişini yapar. Bu durumu öğrenen halk, dükkanlarını kapatır evlerine girer. Laduy’nin onuruna kimse sokağa adımını atmaz, hiçbir pencerenin perdesi aralanmaz.

Lady’nin bu cesur davranışı karşısında, ona duydukları derin saygıyı gözlerini gözlerini kapatarak göstrerirler. Lord Leofric eşine verdiği sözü tutar, vergileri, indirir. Bu olaydan sonra Lady Godiva’nın cesareti, kararlılığı, saflığı, tutkusu ve güzelliği pek çok sanatçıya ilham kaynağı olur.

Bu öykü birçok ressama da esin kaynağı oldu ve Lady Godiva birçok tabloda ölümsüzleşti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.