Ünlü moda prodüktörü Jessica Minh Anh, Türk tasarımcı Gülnur Güneş’i seçti

Dünyanın en ilginç yerlerinde yaptığı moda şovlarıyla tanınan ünlü moda prodüktörü Jessica Minh Anh; 26 Haziran’da Arizona’da sergileyeceği J Yaz Moda Şovu için Türk Tasarımcı Gülnur Güneş’i de seçti…

Daha önce Paris’teki Eyfel Kulesi’ni bir podyuma dönüştüren, New York’taki One World Trade Center, Londra’daki Tower Bridge, Kuala Lumpur’daki Petronas İkiz Kuleleri’nin köprüsü ve Singapur’daki Körfez Bahçeleri’nde unutulmaz moda şovlarına imza atan Anh; bu kez Amerika’nın Arizona eyaletinde yer alan ve tüm dünyada mühendislik başyapıtı olarak tanımlanan Hoover Barajı’nda görkemli bir defile düzenleyecek. Dünyada bir ilk olarak tarihe geçecek bu önemli moda organizasyonuna davet edilen önemli isimlerden biri de Türk Tasarımcı Gülnur Güneş oldu.

‘GÜNEŞ’İN CAZİBESİNE KAPILDIM’

Jessica Minh Anh, Güneş’i seçme nedenini şöyle açıkladı: “Gülnur Güneş’in yumuşak kumaşlar üzerindeki modern kesimler aracığıyla duygusallık ve bireysellikten oluşan yaratıcı karışımının cazibesine kapıldım. Güçlü renklerin kullanıldığı net bir biçimlendirme ve başarı duygusunu aynı zamanda kusursuz sulieti içinde yansıtan cazibe ve kadınsılığı görebilirsiniz. Gülnur Güneş’in en son koleksiyonunu Amerika’da tanıtmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Gülnur Güneş’in yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden Anh’tan davet alan isimler şöyle: Emmanuel Haute Couture, Ani Alvarez Calderon, Syeda Amera ile Patricia Nascimento Kine Dione, Kaprise Aplomo.

blank

İŞTE GÜNEŞ’İN METIS KOLEKSİYONU

Gülnur Güneş’in ilk kez Arizona’da görücüye çıkaracağı 6 parçadan oluşan koleksiyonun ismi Metis. Metis Koleksiyonu; Okyanus’un kızı, Zeus’un eşi Metis ile aynı ismi taşıyor. Koleksiyonun çıkış noktası olan Metis, Zeus’u mitolojik güçleri, zekası, sanat ve strateji ilhamları ile etkileyen güçlü bir Titan tanrıçası. Metis’in Zeus’u etkileyen bu güçleri, Gülnur Güneş’in koleksiyonunda tekrar gün yüzüne çıkıyor. Koleksiyonun renk seçiminden, kesimlerine kadar tüm detayların ilham kaynağı; aynı zamanda ilham tanrıçası olarak yorumlanan Metis!

Gülnur Güneş, 2018 Pre-Collection niteliğinde olan ‘Metis’; modanın ve sanatın aynı anda nasıl güç kavramının etrafında birleştiğini gösteren, güçlü kadınların mitolojik dönemlerden günümüze kadar modaya olan katkısını gözler önüne seriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.