Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 20. Yılını kutluyor

Sinema sektöründe kadınların emeklerini görünür kılmak için başlatılan ve amacını gerçekleştirmek için festival kapsamında bugüne kadar sayısız etkinliğe imza atan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 20. Yılını kutluyor.

Uçan Süpürge bu 20.yılında gerçekleştirdiği tüm festivallerde temasta olduğu, desteklediği ve filmlerini gösterdiği kadın yönetmenleri ve yapımcıları biraraya getireceği çok özel bir etkinliği de hayata geçiriyor.

“Kamera Arkasındaki Kadınlar Buluşması” adı altında 19 Nisan, Çarşamba günü düzenleyeceği bu çok özel buluşmayla sinema alanında emek veren ya da vermiş olan kadınların birbirleriyle iletişim halinde olmalarını, işbirliği yapmaları ve aralarındaki dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

Uçan Süpürge, 20 – 23 Mayıs 2017 tarihleri arasındaki festivalden önce 19 Nisan, Çarşamba günü düzenlenecek buluşmanın
açılışını Türk Sineması’nın Sultan’ı Türkan Şoray yapacak.

Etkinlik, son yirmi yıldır izleyicilerle buluşturduğu filmlerin kadın yönetmenlerini ve yapımcılarını, emeklerinin görünürlüğünü desteklemek amacıyla İstanbul’da bir araya getirecektir. “Kadın, sinema ve toplumsal cinsiyet” üzerine odaklanacak bu buluşma Uçan Süpürge’nin kuruluş amacına, sinema sanatının toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmasına hizmet edecektir.

UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ HAKKINDA

Uçan Süpürge, kurulduğu 1996 yılından bu yana Türkiye’de kadın örgütleri ve kadın hakları aktivistleri arasındaki iletişim, etkileşim ve diyaloğu arttırmayı amaçlamıştır. İletişim temelli bir kadın sivil toplum örgütü olarak iletişimin belki de en etkili yollarından biri olan sanatın yedinci dili sinemayı kadınlar arasında iletişimi güçlendirmek için bir yol olarak kullanmıştır. 20 yıldır Türkiye’den, dünyanın her yerinden kadın yönetmenlerin kadın gözüyle çektikleri toplumsal cinsiyet temelli filmlere programında yer veren Uçan Süpürge, festival sırasında filmlerini gösterdiği kadın yönetmenlerle seyircileri buluşturmuştur.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.