Uçakta cep telefonlarını neden kapatıyoruz?

Uçaktaki sistemlerin doğru çalışmasını engellediği için kullanımı yasaktır. Ancak bu konuyla ilgili kesin bir araştırma sonucu bulunmamaktadır. Özellikle uçakta seyrüsefer sistemlerinin cep telefonu sinyallerinden etkilendiği ortaya konulmuştur. Bu nedenle uçuş sırasında cep telefonu kullanmak yasaktır.

LAPTOP VE MÜZİK ÇALARIMI NE ZAMAN KULLANABİLİRİM?

Uçuş emniyeti için kalkışta, inişte ve kemer ikaz ışıkları yanarken, kasetçalar, elektronik oyunlar, laptop, cd, radyo ve televizyon alıcıları, taşınabilir video aletleri, DVD, VCD ve benzeri batarya ile çalışan elektronik ve elektrikli aletler kullanılamaz.

UÇAĞIN EN EMNİYETLİ YERİ NERESİDİR?

Uçağın her koltuğu emniyetlidir. Kazalar çok farklı nedenler sonucu meydana gelebilir. Bu nedenle uçağın ön tarafı, kanatlar veya kuyruk bölümünün ne kadar emniyetli olduğu istatistiklere göre farklı sonuçlar vermektedir. Ama şunu unutmayın, yolcunun bir kazadan kurtulmasında panik olmaması ve enkazı hızlı bir şekilde terk etmesine bağlıdır.

PERVANELİ UÇAKLAR GÜVENLİ Mİ?

Bir çok uçak yolcusu pervaneli uçaklardan çekinir. Uçuşlarında pek fazla tercih etmez. Ancak pervaneli uçaklar, emniyet açısından hiçbir sorun taşımazlar. Kaza istatistikleri jet yolcu uçakları kadar iyidir.

Pervaneli uçakların tek dezavantajı jet uçaklarına oranla daha yavaş olması. Kısa uçuşlarda jetlerle aynı sürede uçan turbopropların yakıtın dışında bakım, finans ve ekip maliyetleri açısından da jetlere oranla çok daha uygun operasyon maliyetlerine sahip. Bunun dışında pervaneli uçaklar jetlerden daha kısa pistlere inip-kalkabiliyor ve kısa zamanda uçuşa hazır hale getiriliyor.

UÇAKLARDA NEDEN İKİ PİLOT VARDIR?

Öncelikle havacılık kuralları gereği 5 bin 700 kilogram üzerindeki her türlü hava aracı iki pilot tarafından uçuruluyor. Teknolojik gelişmelere rağmen iki pilotun amacı uçuş emniyetini yükseltmek yani hataların önüne geçebilmek. (haberler)

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.