Twitter botları, Twitter için büyük problemler oluşturmaya başladı

Twitter’da, botlara yönelik çok fazla koruma bulunmuyor ve bu durum, kesinlikle programcıların işine geliyor. Birçok programcı, bu botları kullanarak hesaplar yaratabiliyor ve içerik paylaşımları yapabiliyordu. Ancak Twitter bir süredir bu botlar yüzünden büyük sıkıntılar çekiyor.

Botlar aslında geleneksel yöntemlerle kolay bir şekilde büyüyorlar. Hatta bu duruma yönelik bir site, tüm rakiplerin birlikte çalışması için bir bot veritabanı bile önermişti. Veritabanı sayesinde herhangi biri, bir şeyden söz ederse, ilgili bir ürün DM yoluyla mesaj olarak iletilebilecekti.

Güvenlik araştırmacısı Brian Krebs, Bu tarz botlar, genelde kamuoyuna etki eden ve sürekli kamuoyuyla iç içe olan insaları seçiyor. Üstelik seçtikleri kişilerin yazdıkları, yayınladıkları veya yayınlamadıkları ile ilgili bilgiler ortaya çıkıyor. dedi.

Ayrıca, Botnet DFR’nin Twitter hesaplarında bir hizmet reddi saldırısı yarattı, yüzlerce sahte retweet’i hesaba gönderdi ve standart Twitter bildirim ayarları kullanılıyorsa, işe yaramamasını sağladı. Bu tarz mağduriyetlerin ortadan kaldırılması adına, Twitter’ın bu olaya bir el atması gerekiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.