Twitter, 360 derecelik canlı yayına geçti

Canlı yayın hizmetini kısa süre önce başlatan Twitter, şimdi de 360 derecelik video yayınını başlattığını duyurdu.

Twitter’ın resmi blogundan yapılan duyuruya göre kullanıcılar bugünden itibaren hem Twitter hem de Periscope üzerinden 360 derece canlı yayınları izleyebiliyor.

Ancak 360 derece canlı yayın yapmak ise şimdilik sadece belirli iş ortaklarıyla sınırlı. 2017 yılında tüm kullanıcıların Twitter ve Periscope’ta 360 derece canlı yayın yapabilme özelliğine kavuşması bekleniyor. Hem masaüstünden hem de mobilden takip edilebilen 360 derece canlı yayının ilk örneğini ise Alex Pettitt adlı kullanıcı yayınladığı 20 dakikalık bir video ile verdi.

360 derecelik canlı yayın, akıllı cep telefonunuz üzerine yerleştirilen özel bir döner kamera sayesinde sağlanıyor.

Canlı yayın rekabeti başladı
Google‘ın online video platformu YouTube Nisan 2016’da YouTube 360 ile 360 derecelik canlı video yayınına başlamıştı. Sosyal ağ Facebook da Aralık 2016 itibariyle canlı video yayın uygulaması Facebook Live üzerinden 360 derece canlı yayınlar yapmaya imkan sunan Facebook Live 360 servisini kullanıma açmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.