Tuzla’daki Natura sitesinin genel kurulunda tam anlamıyla arbede çıktı

FETÖ’ye maddi destek sağladığı gerekçesiyle patronları tutuklanan ve tüm mal varlıklarına el konulan Dumankaya İnşaat’ın 3 yıldır yönettiği Tuzla’daki Natura sitesinin genel kurulunda tam anlamıyla arbede çıktı.

Tuzla Aydınlı’daki, TOKİ Yahya Kemal Anadolu Meslek ve Ticaret Lisesi’nde gerçekleşen genel kurula oldukça kalabalık bir kat maliki grubu katıldı.

FETÖ soruşturma süreciyle birlikte, yönetimine kayyum atanan Dumankaya İnşaat’ın görevlendirdiği kişiler, genel kurul salonuna kat maliklerini almak istemeyince daire sahipleri buna itiraz etti.

Üç yıldır kendilerinden yüksek aidat alındığından, sitelerinin son derece kötü yönetildiğinden, evlerinin değerinin düştüğünden şikayet eden kat malikleri, genel kurul kapısında gördükleri muameleye itiraz ettiler. İşte o anda karşılıklı olarak itişmeler ve bağırışmalar yaşandı.

Kat maliklerinin yoğun itirazı ve protestosu üzerine her iki taraf da salona polis çağırdı.

Ortalık biraz sakinleşince kat maliklerinin isteği yerine getirilerek salonun kapıları açıldı ve hepsi genel kurul salonuna alındılar.

Daire sahipleri içeride de ‘Divan’ seçimi yapılmadan genel kurulun başlatılmasına itiraz ederek her şeyin usulüne uygun gerçekleşmesini istediklerini hem yazılı hem sözlü olarak belirttiler.

GENEL MÜDÜR “BİZ YÖNETECEĞİZ” DİYE KONUŞMA YAPINCA ORTALIK YİNE KARIŞTI

Ancak bu istekleri genel kurulu yöneten Dumankaya tarafından dikkate alınmadı.

Dumankaya İnşaat adına 326 konutlu sitenin yönetimini üstlenen yan kuruluşu Pusula Elektrikli Ev Aletleri şirketi genel müdürü, oylama başlamadan yaptığı konuşmada yeni dönemde de siteyi kendilerinin yöneteceğini söyleyince ortalık bir kez daha karıştı.

“Bıktık sizden artık soyulmak istemiyoruz” “Evlerimizin değeri pul oldu, düşün yakamızdan” bağrışmaları arasında genel müdür daha fazla konuşamadı ve elindeki mikrofonu bırakarak yerine oturmak zorunda kaldı.

Site sakinleri, genel kurul oluşumunda usulsüzlük olduğunu belirterek Divan masasının boşaltılmasını talep etti. Karşılıklı bağrışmalardan sonra kat maliklerinin avukatları, Dumankaya İnşaat şirketinin Kat Mülkiyeti Kanunu ile Site Yönetim Planı’na uygun hareket etmesi gerektiğini hatırlatarak daire sahiplerinin taleplerinin dikkate alınmasını hatırlattı.

DUMANKAYA, BAZI TAPULARI GERÇEK SAHİPLERİNE VERMEYİP KENDİNDE TUTMUŞ!

Protestolar sürünce Dumankaya görevlileri, büyük çoğunlukla salonda bulunan daire sahiplerinin isteğini yerine getirerek seçimsiz bir şekilde işgal ettikleri Divan masasını boşalttılar.

Yeni Divan heyeti kat maliklerinden oluştu ve salonda sakinlik sağlanınca oylama yeniden başlatıldı.

Oylama başlayınca, bu kez de Dumankaya’nın sitedeki bazı dairelerin tapularını gerçek mal sahiplerine vermeyip kendinde tuttuğu ortayı çıktı. Böyle olunca parasını ödeyip satın aldığı dairede oturan gerçek sahipleri oy kullanamayınca, tapuları kendi adına çıkartan Dumankaya’nın vekil tayin ettiği kişiler oy kullandı.

Kat malikleri bu uygulamanın, genel kurulda avantaj sağlamak için planlı olarak yapıldığını iddia ederek yoğun şekilde itiraz etti ve bir kez daha genel kurul salonuna polisler çağrıldı.

Divan’ın daire sahiplerinden oluşmasıyla birlikte salonda ibre, kat maliklerinin lehine dönmeye başladı ve yapılan tüm blok seçimlerini, sırayla kat malikleri kazandı. 15 ayrı bloktan bir tanesinin oylaması eşit sonuçlanınca, Divan Başkanı o bloğun seçimini haftaya bıraktı.

Genel Kurul’un ilk etabı sonucunda sitede bulunan 15 ayrı bloktan 14’ünün temsilciliğini kazanan site sakinleri çok büyük ölçüde amaçlarına ulaştılar ve yönetimi oluşturmaya hak kazandılar.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.