Türkiye gruptan çıkar, kupayı Almanya alır

Online araştırma şirketi DORinsight tarafından yapılan “Avrupa Şampiyonası Tahminleri Araştırması”na göre katılımcıların yüzde 66’sı Türkiye’nin üst tura çıkacağını tahmin ederken, yüzde 42’si ise kupayı Almanya’nın alacağını düşünüyor. Araştırmanın sonuçlarına göre, şampiyonanın en çok gol atması beklenen ismi Christiano Ronaldo olurken, Türkiye’nin ilk golünde Arda Turan imzası bekleniyor.

Hitay Holding firmalarından Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online araştırma şirketi DORinsight tarafından, Fransa’nın ev sahipliğinde 10 Haziran’da başlayacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili “Avrupa Şampiyonası Tahminleri Araştırması” gerçekleştirildi.

27 Mayıs – 1 Haziran 2016 tarihleri arasında online olarak tamamlanan araştırmaya; Türkiye temsili, ABC1C2DE sosyo-ekonomik segmente mensup 7 bin 324 kişi katıldı. Araştırma kapsamında, katılımcılara Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili tahminleri soruldu.

“Türkiye üst tura çıkar, kupayı Almanya alır”

Yapılan araştırmada katılımcılara tahminlerine göre Türkiye’nin dâhil olduğu D Grubu’nda hangi takımların üst tura çıkabilecekleri soruldu. Verilen cevaplara göre katılımcıların yüzde 67’si İspanya’nın ve yüzde 66’sı da Türkiye’nin üst tura çıkmasını bekliyor. Çek Cumhuriyeti (yüzde 10 oran) ve Hırvatistan’ın (yüzde 16) üst tura çıkabileceğini düşünenler ise oldukça az. Katılımcıların yüzde 42’si ise kupayı Almanya’nın alacağını düşünüyor.

“Avrupa’nın Gol Kralı Ronaldo olur”

Araştırmaya katılanların yüzde 41 oy oranı ile neredeyse yarısının Avrupa Futbol Şampiyonası’nın gol kralı olmasını beklediği isim Cristiano Ronaldo. Ronaldo’dan sonra gol kralı olması beklenen diğer futbolcular ise sırasıyla Thomas Müller (yüzde 15), Mario Gomez (yüzde 14) ve Arda Turan (yüzde 10).

Türkiye en fazla gol atması beklenen takımlar içerisinde

Katılımcıların tahminlerine göre yüzde 35 oy ile en çok gol atması beklenen milli takım Almanya. Almanya’dan sonra en çok gol atması beklenen takım İspanya (yüzde 23) iken onu yüzde 20 oy oranı ile Türkiye takip ediyor.

“Şampiyona’da Türkiye’nin ilk golünü Arda atar”

Bu seneki Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Takımı’nın ilk gülünü atması en çok beklenen ismi yüzde 32 oy oranı ile Türk futbolunun gururu Arda Turan. Arda’dan sonra en çok gol atması beklenen diğer oyuncular ise Hakan Çalhanoğlu (yüzde 21) ve Burak Yılmaz (yüzde 16).

Türkiye Fransa 2016’da Ya Gruptan Çıkacak Ya da Çeyrek Finale Kalacak

Yapılan tahminlere göre Türkiye’nin Fransa 2016’da ne yapacağı konusunda ise birlik sağlanmış görünmüyor. Katılımcıların yüzde 19’u Türkiye’nin gruptan çıkmakla yetineceğini düşünürken diğer bir yüzde 19’luk kesim de çeyrek finale yükseleceğini düşünüyor. Yarı final oynayabileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 11, finale yükselebileceğini düşünenlerin oranı yüzde 8 iken Türkiye’nin kupayı alabileceği yönündeki tahminler ise yüzde 9 oranında. Ayrıca katılımcıların yüzde 28’i gruptan çıkamayacağını düşünürken, yüzde 6’sı da hiç puan alamayacağını belirtti.

DORinsight hakkında:

Hitay Holding bünyesinde kurulan DORinsight, 1,2 milyonun üzerinde kayıtlı üyesiyle Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online pazar araştırma şirketidir. Online araştırmalar alanında uzmanlaşan DORinsight, dünyanın en büyük online araştırma gruplarıyla işbirliği yaparak, yurt içi ve yurt dışı projeler için çözüm üretmektedir. DORinsight, Dünya Araştırmacılar Birliği (ESOMAR) ve Türkiye Araştırmacılar Birliği (TÜAD) üyesidir. Tüm araştırma çalışmaları ESOMAR ve TÜAD’ın kurallarına, kalite standartlarına, etik düzenlemelerine ve bilimsel metotlarına uygun olarak yürütülmektedir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.