Türkan Şoray: Kadınlar sinemaya hükmedebilir. Ama ben sinemaya kırgınım

Türkan Şoray, gişede hayal kırıklığı yaratan, yönettiği son filmi ‘Uzaklarda Arama’nın neden başarısız olduğunu ‘Bir Film Yaptım’ adlı kitabında anlatacak.

‘Sinemam ve Ben’ adlı kitabından sonra ikinci kitabını hazırladığını anlatan Şoray, “Evet sinemaya kırgınım. Filmin neden tutmadığını ve nedenlerini kitabımda yazdım. Benim mesleğim oyunculuk, kendim için profesyonel yönetmenim diyemem” şeklinde konuştu.

20-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ‘Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ öncesi kadın yönetmen ve yapımcılarla bir araya gelen Şoray, sinemada kadın olmanın zorluklarını anlattı.

“KADINLAR SİNEMAYA HÜKMEDEBİLİR”

Oyuncu, “Kadınların her türlü baskı ve erkek egemenliğe karşı duran tavrı, estetiğe de yansıdığı zaman sinema bambaşka bir noktaya gelebilir. Kadın yönetmenler sinemada daha fazla yer bulmalı. Kadınlar isterse sinemaya hükmedebilir. Son dönemde Yeşim Ustaoğlu’nun başarısına bakarsak bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Her kadın yılmadan sinema alanında kendisine yer bulabilmek için mücadele etmeli” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.