Tuncay Özkan’ın yeni kitabı ‘CIA Kürtleri’

Kürtlerin geçmişe dayanan Kuzey Irak’ta bir Kürt devleti kurma projesini ve günümüzde Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri bu araştırma kitabında bulacaksınız

Tecrübeli gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, uzun bir araştırma süreci sonucunda Asi Kitap’tan yayınlanan CIA Kürtleri, Kürt Devletinin Gizli Tarihi kitabında, Türkiye’nin 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren savaş nedeni saydığı bir oluşumla, yani Kürt devleti gerçeğiyle karşı karşıya kalmasının hikâyesini anlatıyor.

CIA KÜRTLERİ’ne dair

Geçmişte Irak’ın toprak bütünlüğünün tehlikeye girmesiyle birlikte Türkiye için bir tehdide dönüşen bir Kürt devletinin kurulması ihtimali, Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkilerin de düğümlendiği bir nokta haline geldi. Tuncay Özkan’a göre, bu düğüm Türkiye’nin ya kırılıp dökülmesiyle ya da yeni bir dünyada kendisine yer aramasıyla çözüm bulacak. Çünkü Irak Savaşı sonrasında Amerika artık Türkiye’nin sınır komşusu oldu.

Bugün Ortadoğu’da, özellikle sınır komşularımız olan Irak ve Suriye’de yaşanan savaşın, terörün temellerini ve nedenlerini anlayabilmek için, biraz geriye dönüp ABD’nin Irak ve Suriye’deki politikalarını ele almak gerekir. Bu politikaların en önemli odak noktalarından biri ise Ortadoğu’da bir Kürt koridorunun oluşturulması olmuştur. Yazar bu kitapta, oluşmakta olan Kürt devletiyle ilgili olarak son 50 yılda yapılanları kavram ve argümanlarıyla açıklamak amacıyla kaleme aldı ve çok önemli bazı belge, bilgilere yer verdi.

Birbiriyle kronolojik olarak bağlantılı dört bölümden oluşan kitap, ABD ve İsrail devletlerinin 50 yıllık süre boyunca kendilerine bağlı istihbarat örgütleri CIA ve MOSSAD aracılığıyla uyguladıkları politikalara ve Türkiye’nin bu politikalar karşısındaki tutumuna odaklanıyor.

cia-kurtleri

TUNCAY ÖZKAN kimdir?

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 1966 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin fen bilimleri enstitüsünde tamamladı. Cumhuriyet, Radikal, Milliyet, Akşam gazetelerinde muhabirlik, yazarlık, yönetici olarak görev aldı. Televizyonculuğa 1993 yılında Arena programının Ankara temsilciliğiyle başladı. Ardından Kanal D Genel Yayın Yönetmenliği ve program yapımcılığı, Çukurova Medya Grup Başkanlığı ve aynı grubun SHOW, SKYTürk televizyonlarında programcılık yaptı. Daha sonra kendi televizyonu olan KanalTürk’ü kurdu.

Cumhuriyet Mitinglerini gerçekleştirdi. BİZ KAÇ KİŞİYİZ hareketinin kurucusudur. Ergenekon kumpas davasından 23 Eylül 2008’de tutuklandı, 5,5 yıl hapis yattı. Cumhuriyet mitinglerini gerçekleştirdiği için ağırlaştırılmış müebbet, Susurluk belgelerini yayınladığı için de ayrıca 16 yıl ağır hapis cezalarına çarptırıldı. 10 Mart 2014’de serbest bırakıldı.

Abdi İpekçi Belgeselinin yapımcısı ve sunucusudur. Yayınlanmış beş binden fazla makalesi bulunmaktadır.

CIA Kürtleri, Tuncay Özkan, 381 Sayfa, Asi Kitap, Araştırma

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.