Tuba Büyüküstün Napoli yolcusu

Dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in üç yıl aradan sonra
03-13 Kasım tarihlerinde Napoli San Carlo Tiyatrosu’nda yeniden sahneleyeceği “La Traviata”nın izleyicileri arasında
Tuba Büyüküstün de yer var.

Ferzan Özpetek’in Nisan ayında çekimlerine Türkiye’de başlayacağı yeni filmi Red İstanbul’un başrolünde oynayacak olan Tuba Büyüküstün, Özpetek’in davetlisi olarak Kasım’ın ilk haftası İtalya’ya gidiyor.

İtalya’daki sanat eleştirmenlerinden, Corriere della Sera’dan Paolo Isotta’nın “bu büyük eserin bugüne kadar karşılaştığım en dokunaklı örneği” dediği ve L’Opera’dan Sandro Compagnone’nin “bu koşulsuz ve ikna edici bir başarı” diyerek manşete taşıdığı eserle Ferzan Özpetek, İtalyan sanatseverleri bir kez daha büyüleyecek.

FERZAN ÖZPETEK’İN
LA TRAVIATA’SI ÜZERİNE

Ferzan Özpetek yönetimindeki “La Traviata” tarihsel içeriğini Paris’in farklılıklarıyla bir dönemine işaret eden Proust atmosferinden ilham alırken, daha gerçekçi, çökmüş ve değişime uğramış Fransız halkını, aristokraside yaşanan krizi ve burjuvazinin yükselişini hafızalarda görünen ve saklı kalmış gerçeklikleriyle ortaya koyuyor. Bizleri 900’lü yılların başlarına, Özpetek’in hayal gücünde daha ihtişamlı ve sıcak, doğu yaklaşımını içine katmış bir mimaride karşılayan ilk sahne, Osmanlı dekorasyon unsurlarının kullanımıyla devam eden bir anlatımla seyirci ile buluşuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.