TRT, Cannes’da yıldızlaştı

Dünya televizyon endüstrisinin en büyük pazarı olan Eğlence İçerik Pazarı Fuarı MIPCOM’a bu yıl Türkiye damgasını vurdu.

Dizi sektörüyle dünyanın en büyüğü olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin “Onur Konuğu” olduğu fuarda, en çok ilgi açılış etkinliğini düzenleyen TRT ve dünya çapında izleme rekorları kıran dizileri oldu.

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in konuşmasında bahsettiği, TRT’nin çok sayıda ülkede yayınlanan dizileri ve uluslararası haberciliğe yeni bir vizyon getirecek yeni kanalı TRT World, dünyanın en üst düzey televizyon yöneticilerinin ilgi odağı oldu.

TRT’nin dünya vizyonunun Türk yapımların mümkün olan her ülkede gösterilmesi olduğunu söyleyen İbrahim Eren, TRT World ile dünya çapında televizyonculuğa iddialı bir giriş yapacaklarının müjdesini verdi. Eren sunuş konuşmasında, yakında dünyanın her noktasında yayına başlayacak TRT World’ün ana temasının ‘insan’ olacağını söyledi.

TRT WORLD İLE GLOBAL TELEVİZYONCULUKTA DEVRİM

Yakında açılacak olan TRT World, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in ayrıntıları açıklamasıyla fuarın en çok konuşulanları arasındaki yerini aldı.

Türkiye’nin büyük değişiminin bir yansıması olacak TRT World’ün dünya televizyonculuğuna katacağı yenilikler ve etik duruşuyla büyük beğeni kazanması hedefleniyor. TRT World, yayına başladığında dünyanın her yerinde izlenebilir olacak.

FUARA TÜRKİYE DAMGASI

Türkiye “Onur Konuğu” olduğu MIPCOM’da hem stand, hem de “Turkey: Home of Content” çadırı ile ilk günden ziyaret ve katılımcıların ilgi odağı haline geldi.

106 metrekarelik Türkiye standında Türkiye’den yapımcı ve dağıtımcılar ile uluslararası alıcılar birebir görüşme yaparken, çadırda büyük ilgi gören sanatçı ve yapımcıların katıldığı paneller düzenleniyor. Dev ekranlarla Türkiye’nin yeni dizileri gösteriliyor.

KATILIM %184 ARTTI

Son 10 yılda Türkiye TV yapımları sektörü dünyaya örnek olacak büyük bir değişim yaşadı. 2004 yılında 10.000 Doları bulmayan sektörün ihracatının 2015 yılında 350 milyon dolara ulaşması bekleniyor.

Dünyanın dörtbir yanından 4.500 alıcının katıldığı MIPCOM’a Türkiye’den katılan şirket sayısı bu yıl yaklaşık iki kat arttı ve 223’den 411’e ulaştı.

HAFTADA 50 DİZİ İLE TÜRKİYE DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ

Türkiye’de gösterilen dizilerin büyük ilgi çektiği MIPCOM fuarında yapımcılar ve format alıcıları özgün yapımlara daha çok ilgi gösteriyor. Tek başına Türkiye’deki dizi sektörü haftalık 50 dizi ile dikkat çekiyor. Sektöre son dönemde ivme kazandıran dizilerin başında ise, Diriliş Ertuğrul ve Filinta geliyor. TRT’nin özgün dizileri dünyanın pek çok ülkesinde reyting rekorları kırıyor. Yayınlandığı saatlerde herkes televizyon başında oluyor.

MIPCOM’A DİZİ YILDIZI YAĞDI

Dünya dizi ve yapımlarının önemli oyuncuları MIPCOM’da boy gösteriyor. Türkiye’nin “Onur Konuğu” olması nedeniyle Türk yıldızlar dünya çapında büyük ilgi görüyor. Fuara Engin Altan Düzyatan, Nur Fettahoğlu, Onur Tuna, Didem Balçın, Kaan Taşaner, Hülya Avşar, Halit Ergenç, Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Tuğba Büyüküstün, Wilma Elles gibi çok sayıda oyuncu katılıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.