Tomatito konserinde Sertab Erener sürprizi

Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali’nde sahne alan dünyaca ünlü flamenko ve caz sanatçısı Tomatito konserine Sertab Erener’in yaptığı sürpriz damga vurdu. Tomatito ile birlikte sahnede ‘Bahçede’ isimli parçayı söyleyen Sertab Erener, birlikte yeni projeleri hayata geçirebileceklerinin de mesajını verdi.

Nilüfer Belediyesi’nin ‘İyi bir şey’ sloganıyla düzenlediği Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali’nde dünyaca ünlü müzisyenler caz tutkunlarına müzik ziyafet sunuyor. Festivalde  sahne alan Latin müziğin yaşayan efsanesi Tomatito’yu dinlemeye gelen sanatseverler büyük bir sürprizle karşılaştı.

Müzik dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen Latin Grammy ödülünü iki kez kazanan ve Grammy tarihinde ödül kazanan ilk flamenko müzisyeni olan Tomatito, Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali kapsamında Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahne aldı. Asıl adı José Fernández Torres olan ve flamenko aleminde Tomatito adıyla bilinen dünyaca ünlü sanatçı, gitarıyla Nilüfer’de unutulmaz bir geceye imza attı.

Tomatito’nun şarkılarıyla kendinden geçen müzik tutkunları, bir anda  Sertab Erener’in sahneye çıkmasıyla büyük sürpriz yaşadı. İzleyenlerin şaşkınlığı ve  alkışları eşliğinde sahneye gelen Sertab Erener, Tomatito ile birlikte Bahçede adlı eseri seslendirdi.

Dünyaca ünlü iki  isim izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Tomatito, Sertab Erener’in sahneden ayrılmasının ardından hareketli parçalarıyla izleyenleri coşturmayı sürdürdü. Tomatito’nun şarkılarına tempo tutarak eşlik eden caz tutkunları konserin sonunda sanatçıyı ve ekibini ayakta alkışladı. Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Berna Hacer Bilici de Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına sanatçıları performanslarından dolayı kutlayarak teşekkür etti.

Tomatito ve Erener’den ortak proje

Dünyaca ünlü iki önemli ismin aynı sahneyi paylaştığı Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali’nde Sertab Erener, Latin müziğin yaşayan efsanesi Tomatito ile birlikte ortak projelere imza atacağının da mesajını verdi.  Erener, “Tomatito, iyi dinlediğim ve müziğini bildiğim bir müzisyen. İyi müzisyenle buluşup bir şeyler üretip şarkı söylemek dünyanın en keyifli işi. O bir dünya artisti ve ben de elimden geleni yapıyorum ama bir şekilde onun müziğinin içinde ben de olursam çok mutlu olurum” şeklinde konuştu.

Seyircinin Tomatito ile sahne alacağından haberinin olmamasının, sahneyi daha farklı kıldığını söyleyen Erener, “O anı hücrelerime kadar çektim ve çok güzel bir şey oldu” dedi.

Müziğimizden etkileniyoruz

Müziğin ortak bir dil olduğunu kaydeden Sertab Erener, “Artık bir çok müziğin iç içe geldiği bir dünyada yaşıyoruz. Tek bir stilde müzik yok. O yüzden Flamenko ile pop, pop ile  klasik müzik hepsi birbirinin içine geçebiliyor. Bence Tomatito da sadece Flamenko ve cazdan da etkilenmiş. O yüzden tek bir dil yok. Flamenko ile  Türk müziği çok ortak duyguları olan bir müzik ve Bahçede isimli şarkı Tomatito’nun parmaklarıyla gitarda farklı bir hal alıyor. O benim müziğimden etkileniyor, ben onun müziğinden etkileniyorum, zaten güzel olan da bu” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.