Tiyatro İstanbul’dan ‘Çılgın Dünya’

Tiyatro dünyasının en köklü kurumlarından biri olan ‘Tiyatro İstanbul’, Lope de Vega’nın yazdığı, bir Müzikli Danslı Komedi ‘Çılgın Dünya’ oyunu ile perdelerini, 23 Ekim’de prömiyerini yaptığı Profilo Kültür Merkezi’ndeki salonlarında açtı.

Ekranların ve tiyatronun sevilen, önemli yüzlerinin bir arada olduğu oyunda; ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ dizisinde ve ‘Evlenmeden Olmaz’ sinema filmiyle beyazperde de izlediğimiz Gözde Okur; ‘Asmalı Konak’tan tanıdığımız, ’’ Barda, Türkan ve Çekmeceler’ gibi önemli yapımlarda izlediğimiz Burak Altay, geçtiğimiz haftalarda vizyona giren ‘Git Başımdan’ sinema filmi ile, en son ‘Beş Kardeş’ dizisinde izlediğimiz E. Utku Ölmez ve deneyimli oyuncu kadrosu rol alıyor.

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ana Sanat Dalında Tiyatro Hocası olan tiyatronun ünlü ve usta yönetmenlerinden Barış Erdenk’in yönettiği ve yine 9 Eylül Üniversitesi GSF’ inde Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Sibel Erdenk’in koreografisini üstlendiği ‘Çılgın Dünya’ oyununda rol alan bir oyuncu dışında tüm kadro, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden kendi öğrencileri olarak sahnede performans gösteriyorlar.

Adalet Cimcöz’ün çevirisiyle günümüz dünyasına ayna tutan komedi ‘Çılgın Dünya’nın müzikleri Orhan Enes Kuzu, besteleri Engin Bayrak, kostümler ise Medina Yavuz imzasını taşıyor. Flâmenko tarzı müzikler ve romantik parçaların yer aldığı oyunda, oyuncular dans ve oyunculuk performanslarıyla seyirciye unutulmaz bir 90 dakika yaşatıyorlar.
OYUNUN KONUSU: Oyun, suç işlemiş bir asilzadenin, saklanmak için deli taklidi yaparak bir deli evine sığınmasıyla başlıyor. Oyunun esas erkeği olan asilzade Don Floriano (Burak Altay), hayatının aşkını, bu deli evinde buluyor ancak ona “deliler gibi” aşık olan iki kadının daha varlığıyla birlikte işler çığırından çıkıyor ve komedi kaçınılmaz oluyor. Bir süre sonra kimin deli kimin akıllı olduğunun ayırt edilemediği bu deli evi, günümüz dünyasının bir prototipi adeta… Oyunda da söylendiği gibi “Dünya bir tımarhane, herkes kendi derdinde. Ayak uydurmak için tek çare delilikte.

Burak Altay, Gözde Okur, Fatih Topçuoğlu, E.Utku Ölmez, İlknur Güneş, Tevfik Şahin, Serhat Barış, Ergün Metin, Name Önal, Taygun Sungar’ın yer aldığı ‘Çılgın Dünya’, 19 Kasım Perşembe 20.30 ve 22 Kasım Pazar 16.00’da Profilo Kültür Merkezi’nde oynanacak.

cilgin dunya

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.