“Tarihin en büyüğü” olarak nitelendirilen güneş tutulması için geri sayım başladı

Bilim insanlarının da heyecanla beklediği tam tutulma için geri sayım başladı!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Güneş tutulması için geri sayım başladı. Güneş tutulması esnasında gezegenimizin uydusu Ay, yaklaşık 90 dakika boyunca Güneş’in önünde kalacak. Peki Güneş Tutulması ne zaman gerçekleşecek?

Bilim insanlarının “tarihin en büyüğü” olarak nitelendirdiği güneş tutulması için geri sayım başladı.

21 Ağustos’ta tam güneş tutulması yaşanacak. Güneş tutulması esnasında Ay, yaklaşık 90 dakika boyunca Güneş’in önünde kalacak.

Sadece ABD’den izlenebilecek tam tutulma, DKIST teleskopu ile de ölçümlenecek.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) de güneşin atmosferini incelemeye hazırlanıyor.

GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Güneş tutulması, gezegenimizin uydusu Ay’ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi sonucu Ay’ın Güneş’i kısmen veya tamamen gölgelemesi olayına verilen addır.

“DEPREMİN GÜNEŞ TUTULMASIYLA İLGİSİ YOK”

Halkın güneş tutulmasıyla ilgili batıl inançlara da inanmaması gerektiğini ifade eden Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türker Özkan, “Deprem ve tsunaminin güneş tutulmasıyla ilgisi yok. Nasıl gece ve gündüz oluyorsa güneş batıp doğuyorsa bu da öyle bir şey. Bilim, tutulmanın zamanını hesaplayabiliyor. İnsanlarımız dedikodulara, hurafelere değil bilime inansınlar” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.