Suadiye: Tarkan’a aşığım

Yonca Evcimik’ in 90’ lı yıllarda seslendirdiği ‘Cesaretim Yok’ adlı şarkıyı yeniden yorumlayarak dikkatleri üzerine çeken Suadiye, çarpıcı açıklamalar yaptı. “Tarkan’a âşığım. Ajda Pekkan’ı çok beğeniyorum. Ruhumu ise Zeki Müren’e yakın hissediyorum” diyerek idollerini sıralayan genç şarkıcı, iddialı konuştu: “İstikrarı yakalayıp iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Sektörde uzun yıllar yaşayacağım.”

Yonca Evcimik’ in 90’lı yıllarda seslendirdiği ‘Cesaretim Yok’ adlı şarkıyı yeniden yorumlayan Suadiye, “Sektörde uzun yıllar yaşayacağım. Gayem kaliteli müzik yaparak şarkılarımı insanların diline dolayabilmek” diyor..

**Genç şarkıcı Suadiye’yle ‘Cesaretim Yok’ adını taşıyan yeni single’ından müzikal yaşantısına, hayallerinden özel hayatına kadar hakkında merak edilenleri ve bilinmeyenlerini konuştuk. Sözü bestesi Şehrazat’a düzenlemesi İskender Paydaş’a ait olan ‘Cesaretim Yok’ adlı single’ınız piyasaya çıktı. Ne hissediyorsunuz?

-Bu projeyle birlikte prodüktör olarak Özgür Aras’la çalışmaya başladım. Aslında bu, bir nevi onun projesi. Daha önce Yonca Evcimik’in de yorumladığı ‘Cesaretim Yok’ isimli şarkıya da inandığım için ilk kez slow bir şarkı yorumladım. Şarkı tüylerimi diken diken ediyor. Kışa denk gelmesi de benim için ballı kaymak oldu.

**Şarkınız You Tube’da bir haftada yüz binlerce tık aldı. Bu sizin için sürpriz mi?

-Bu rakam sürpriz değil, bekliyordum.

**Yonca Evcimik isminin sizin için özel bir anlamı var mı?

-Kendisi çok değerli bir sanatçı. Onun şarkılarını ve kliplerini hep ilgiyle takip ederdim. Küçüklüğü ‘Çılgın Bediş’ izleyerek geçmiş biri olarak Yonca Evcimik gibi giyinip onun taklitlerini bile yapardım. Ona hayran olarak bu şarkıyı okumak benim için gurur oldu. Kendisiyle bir görüşmemiz olmadı ama şarkıyı dinlediğini biliyorum. 90’ları yaşayan insanlar da bana “Bu şarkıyı iyi ki yorumlamışsın” diyor.

**Şarkıda ‘Cesaretim Yok’ diyorsunuz. Peki gerçek hayatta cesaretiniz var mı?

-Konusuna göre değişiyor. Müzik konusunda çok cesaretliyim, güvenim sonsuz. Hayattaysa mantıksız şeyleri ve entrikayı sevmiyorum.

**İlham hangi zamanlarda geliyor peki?

–Şarkılarımı genelde gece yazıyorum. Dinginlikte mutlu ve huzurlu olduğum için gece 02.00- 03.00 sularında ilham geliyor. Dünya genelinde şarkılar genellikle karşı cinse yazıldığı için benim de ilham kaynağım aşk oluyor.

**Müzik yapma gayeniz nedir? Piyasada kalıcı olacağınızı düşünüyor musunuz?

-Sektörde istikrarı yakalayıp iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Sektörde uzun yıllar yaşayacağım. Gayemse kaliteli müzik yaparak şarkılarımı insanların diline dolayabilmek. Sahneye çıktığımda dans şovlarımla beni dinleyenlere güzel dakikalar geçirtmek ve piyasada kalıcı olabilmek istiyorum.

**Yaptığınız müzikle herkese hitap ettiğinizi düşünüyor musunuz?

-Kesinlikle. 7’den 70’e herkese hitap ediyorum.

**Müziğe nasıl başladınız?

-Küçük yaşlarda korolarda solist olarak şarkı söyleyerek başladım. Sonrasında piyano ve şan dersleri aldım. Ailem ve dostlarım bana oldum olası “Sen şarkıcı olacaksın” diyordu, ben de onları yanıltmadım. Müziğe âşık olduğumdan hiç içimden başka bir işe yönelmek geçmedi.

**Ağırlıklı olarak Pop-R&B müzikler yapmaya devam edecek misiniz? Malum R&B bizim kültürümüze biraz yabancı…

-Evet, bu tarz şarkılar yapmaya devam edeceğim. Pop da seviyorum R&B de. Yurtdışındaki starlar R&B türünde şarkılar yapınca beğeniliyor ama bizde ilgi görmeyebiliyor. Dans eğitimi de aldığım için R&B’ de kendimi daha iyi ifade edebiliyorum. Dilerim R&B müzik ülkemizde gelişir.

TARKAN’A ÂŞIĞIM’

**Yerli ve yabancı olarak kimleri dinliyorsunuz?

-Yurtdışından Adele, Lady Gaga, Beyonce, Christina Aguilera ve Enrique Iglesias’ı dinliyorum. Ülkemizdeyse ayırt etmeden herkesi dinlediğimi söyleyebilirim. Tarkan’a âşığım. Ajda Pekkan’ı da çok beğeniyorum. Ruhumsa Zeki Müren’e yakın hissediyorum. Keşke yaşasaydı…

** Sanatçılardan konu açılmışken sizin Hadise’yi andırdığınızı düşünüyorum. Hiç benzeten oluyor mu?

-Çoğu kişi beni Hadise’ye benzetiyor. Görünüş olarak değil de tarz olarak benzetiliyoruz. İlk klibim de de Atiye’ ye benzetmişlerdi. Sektöre girdiğin an illa birilerine benzetiliyorsunuz ama ben beğendiğim insana benzetildiğim için hiçbir gocunma duymuyorum.

**İsminiz orijinal mi? Bir de anlamını merak ediyorum…

Evet. Soyadım da Övenç. İsmim ilgi çekici olduğu için “Bunu tek kullanalım” dedik. Anneannemin koyduğu bu ismin anlamı mutluluk. İnsanlar şaşırıyor ama bu ismi değiştirmeyi hiç düşünmedim.

**İleride oyunculuk yapmayı düşünür müsünüz?

-Oyunculuk meşakkatli bir iş ama eğitimini almak isterim. Doğru projeyi bulmanın yanı sıra şans da gerekiyor. Açıkçası son klibim de bakış, duruş ve duyguyu verebilmek adına Can Gürzap’ın oyunculuk okulunda dersler aldım.

**Hâlihazırda bir mesleğiniz varken ikinci mesleğe bulaşmak ne derece doğru olur?

-Ünlü ve yetenekliysen 2 işi birden yapabilirsin. Oyuncuysan ve sesin çok güzelse şarkıcı da olabilmelisin. Şarkıcıysan yakışıklı veya güzelsen oyuncu da olabilmelisin. 2 mesleği birden yapanları eleştirenlere anlam veremiyorum. Doğuştan oyuncu veya şarkıcı olunmuyor.

**Müzik dışında nelerle ilgileniyorsunuz?

-Müzik, hayatımın yüzde 90’ını kaplıyor. Nasıl bir öğretmenin, gazetecinin hayatının yüzde 80’ini, 90’ını işi kaplıyorsa benim de öyle. Geri kalan zaman dilimindeyse dans dersleri alıyorum. Evimde kedim ve köpeğimle vakit geçirmekten hoşlanıyorum.

**Hayatınızda biri var mı?

-Yok.

**Hayalinizdeki erkek profilini tarif edebilir misiniz?

-Müzik kariyerimi destekleyecek bir erkeğe “Hayatıma buyur” derim. Kıskanç, sahneye çıkmamı istemeyen biriyle hayatta yapamam. Gece hayatını da işimden ötürü kabullenmesi lazım. İleri görüşlü, vizyon sahibi ve zeki biri olmalı.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.