Sosyal medyada Brad Pitt tuzağı

Angelina Jolie’nin boşanma davası açmasının ardından gündeme oturan ABD’li aktör Brad Pitt, bilgisayar korsanlarının da dikkatini çekti.
Son günlerde Facebook’ta yer alan ‘Brad Pitt hayatını kaybetti’ şeklindeki sahte bir makale dikkati çekiyor. Bu linke tıklayanlara Facebook şifresinin değiştirilmesi tavsiye ediliyor.

Nitekim ‘Fox News’ uzantılı olduğu izlenimi verilen linkin gerçekle bir alakası bulunmuyor. Bu bağlantıya tıklayan kullanıcılar, bilgilerini tehlikeye atabilecek bir adrese yönlendiriliyor. Yani bilgisayar korsanlarının açık hedefi haline geliyorlar.

Siber güvenlik uzmanları, söz konusu bağlantılara tıklayan kullanıcıların Facebook hesaplarının bilgisyar korsanlarının eline geçebileceği uyarısında bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.