ŞOK! Sosyal medyada milyonlarca takipçisi olan ünlü isimlerin takipçilerinin neredeyse yarısı sahte

Aslında o kadar da çok takipçileri yokmuş…

Twitter’da gerçek olmayan yazılımlar sonucu üretilen ve BOT denilen sahte hesaplar bulunuyor. Bu kapsamda, en çok takipçisi olan 10 Türk Twitter hesabının takipçileri, BOT hesap mı değil mi diye incelendi.

Türkiye’nin sayılı Adli Bilişim mühendislerinden Tuncay Beşikçi, Twitter’dan yaptığı açıklamada Cem Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül gibi milyonlarca takipçisi olan Twitter kullanıcılarının takipçilerinin neredeyse yüzde 40’ının sahte olduğu bilgisini paylaştı.

blank

Beşikçi paylaşımında, “Sadece en popüler 10 Türk Twitter hesabının 28 milyon sahte takipçisi görünüyor. Ortalama %38 sahte hesap. BOT Partisi kurulsa iktidarlar” diye yazdı.

Beşikçi’ye göre o hesapların gerçek takipçi sayılarına göre, en çok takip edilen isim eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. Ünlü komedyen Cem Yılmaz ise ikinci sırada yer alıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.