ŞOK! Sosyal medya yalandan ibaret

18 yaşında Avustralyalı genç model Essena O’Neill’ın Instagram’da 1 milyona yakın takipçisi var. Paylaştığı kareler inanılmaz, hepsi Instagram’a özel çalışılmış, onbinlerce beğeni ve yorum alıyor. Aynı zamanda sosyal medyadan para kazanmaya da başlayan Avustralyalı manken, markalarla iş birliği yapıyor, paylaştığı tek kareden yaklaşık 3 bin lira para kazanıyor… Ama her şey çok güzel giderken birden kimsenin beklemediği bir gelişme yaşandı.

“Sosyal medya gerçek yaşam değil”
Essena O’Neill Instagram’ı sosyal medya “gerçek yaşam değil” diyerek terk etti. Yakın zamanda Essena 2 bine yakın instagram postunu sildi, seçtiği karelerden 96 tanesini tekrar edit’leyip aslında hepsinin kurgu olduğunu, paylaşımlarındaki dünyeviliği, manipülasyonu ve güvensizliği ifşa etti. Hatta bir adım daha ileri giderek o paylaşımlardan ne kadar para kazandığını açıklamaya başladı. Bu hesaplaşmanın ardından Instagram hesabını kapattı. Şu an herkes peşinde ama kimseyle röportaj yapmayı dahi kabul etmiyor.

Artık yeni sitesinden sosyal medyayı eleştiren paylaşımlarda bulunuyor.

Yakın arkadaşları bunun bir kurmaca olduğunu iddia etti
Genç kızın sosyal medyayı terk etmesi, itirafları ne kadar samimi bilinmez ama yakın arkadaşları onun insanları aldattığını ve “sosyal medya yalan” iddiasının bir kurmaca ve aldatmaca olduğunu iddia etti.

İşte genç kızın sosyal medya itirafları:

Essena O'Neill

“16 yaşındaki vücudumu sergileyen bir fotoğraf daha. Bu benim tüm kimliğimdi. Oldukça kısıtlayıcı. Beni inanılmaz derecede güvensizleştirdi. Hayal edemezsiniz…”

Essena O'Neill1

“Bu elbiseyi 400 dolar kaşılığında postladım. Büyük bütçeli birçok markanın post başına 2 bin dolar ödediğini biliyorum. Markalarla işbirliğinde bir sıkıntı yok. Sadece bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Sosyal medya gerçek değil. İnsanların neyi promot ettiğini kendinize sorun, fotoğrafın arkasındaki gerçek niyet ne?”

Essena O'Neill2

“Bu elbise için para almadım, Instagram’da daha seksi görünmek için sayısız fotoğraf çektim, bu beni inanılmaz derecede yalnız hissettirdi.”

Essena O'Neill3

“Sprey bronzluğu, tanıtım, promosyon çay, neredeyse çıplak. 15 yaşındaydım. İlham verici olduğunu düşünüyordum. Değerler, vücudum, like”larım v e başkalarını iyi hissettirmekti. Çok yanıltıcı. Kamera açıları, filtreler, bronzluk… Çok gençtim, doğal ve uzun bir vücudum ve çok ince bir belim vardı. Genetik bir piyango. Bunda can atılacak hiçbir şey yok.”

Essena O'Neill4

“Bu fotoğrafta 16 yaşındayım. 16! Bu giysiyi dışarıda değil, sadece fotoğraf için giyindim. Daha seksi, daha büyük gözükme saplantısı nedir?”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.