ŞOK! Sanat için meme ucunu aldırdı!

Aldırmakla kalmadı, kesilen parçaları bir de satışa çıkardı!

18 yaşındaki İspanya ve Fas asıllı sanatçı Karim Boumjimar, sanat için yaptığı hamleyle bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. Zira Boumjimar, ‘çok sıkıldım ve onlardan kurtulmaya karar verdim, bence çok gereksizler’ dediği meme uçlarını ve göbek deliğini bir operasyonla aldırdı.

Pek çok takipçisinin ‘sahte’ olduğunu iddia ettiği fotoğraflarıyla bir anda sosyal medyada viral olan sanatçıyla Dazed and Confused Magazine bir röportaj yaptı. İşte röportajdan çarpıcı (ve kesinlikle çok tuhaf) satırbaşları.

‘İNSANLAR GERÇEK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR, AMA GERÇEK’

Bedenimde bir evrim geçirmek istedim. Mona Lisa’yı bilirsiniz, onun da kaşları ve kirpikleri yoktur. Da Vinci mükemmel bir sanatçıdır ancak kaş ve kirpiğe o kadar da takılmamıştır. Ben de kendi bedenimdeki gereksiz şeylere takılmak istemedim.

Hepimiz aynı anatomiye sahibiz. Ama bence insanın kendisinde istediği ve istemediği uzuvları seçme hakkı olmalı. Meme uçlarımdan çok sıkılmıştım ve onlardan kurtulmak istedim.

Karim Boumjimar

Stelarc adında bir sanatçı var, insanın antropolojik sınırlarına karşı çıkmak için operasyon geçirip sol koluna bir kulak eklettirmişti. Ona çok hayranım, işlerimde ondan ilham alıyorum.

Bu operasyonu geçirmek için Bosna’ya bir arkadaşım vesilesiyle gittim. Hatta acı çekmemem için çok güçlü ağrı kesiciler kullandım. İnsanlar fotoğraflarımın gerçek olmadığını düşünüyorlar ama kesinlikle gerçekler. Bazen yara izlerinin görünmemesi için onları kapatıyorum.

BENİM BEDENİM, BENİM KARARIM!

Bu kararı vermeden bir gün önce, üç memesi olan bir kadının röportajını izledim. Kadın, kimsenin onayına ihtiyacı olmadığını ve bu haliyle çok mutlu olduğunu söylüyordu. Çok etkilendim. İşte benim de yapmak istediğim buydu… İnsanlar beni ne kadar tuhaf görürse görsün, günün sonunda bu benim bedenim ve istediğim gibi şekillendirmekte özgürüm.

Meme uçlarım ve göbek deliğim olmadığında daha hızlı yüzebiliyorum.

Meme uçlarımı küpe olarak satışa çıkardım. Göbek deliğimi de kolye olarak yapmak ve satışa çıkarmak istiyorum. Yakın zamanda bunlar web sitem üzerinde yayında olur. Henüz ne kadara satacağıma karar vermedim ama ameliyat masraflarını karşılamasını istiyorum.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.