ŞOK! Kurt Cobain’i CIA mi öldürdü?

Ölümünden 22 yıl sonra Nirvana grubunun efsanevi solisti Kurt Cobain’in intihar etmediği, ABD istihbaratı tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Müzik dünyasının efsane ismi Kurt Cobain’in ölümüyle ilgili yeni iddia, yeni çıkan bir kitaba ait.

“İntihar etmedi, öldürüldü”

John Potash, “Drugs as Weapons Against Us” adlı kitabında, Nirvana’nın 27 yaşındaki hayatını kaybeden solistinin uyuşturucu bağımlısı haline getirildikten sonra ABD istihbarat yetkilileri tarafından öldürüldüğünü öne sürdü.

Alternatif açıklama

The Sun’ın haberine göre yazar, uyuşturucu bağımlısı olan Cobain’in 1994 yılında kendini vurarak intihar ettiği haberlerine alternatif bir açıklama getirdi.

“CIA uyuşturucuya özendirmeye çalıştı”

Potash, “Kanıtlar, ABD istihbaratının Cobain’i, eroin kullanımını teşvik etmek için kullandığını gösteriyor” dedi.

“Sol görüşü de etkili”

“Baskı altına alınmış kanıtlar, ABD istihbaratının Cobain’in radikal sol görüşünden ve uyuşturucu kullanmayı bıraktığında üstü kapalı bir şekilde uyuşturucu kullanmamayı teşvik edeceğinden dolayı ölümünü planladığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Uyuşturucuyu popülerleştirdi

Yazar, uyuşturucu kullanan Cobain’in, uyuşturucunun Amerika’da popüler hale gelmesine yardım ettiğini, ayrıca sol görüşlü oluşunun ABD istihbarat güçlerinin onaylamadığını ve dikkatini çektiğini iddia etti.

“Ayık Kurt işlerine gelmedi”

Potash, “Bir eroin bağımlısı olan Kurt Cobain, bu trendin popüler olmasına yardım ediyordu. Ayık bir Cobain bu trendi tersine çevirebilirdi, aynı zamanda radikal sol görüşleri de etkiliydi” dedi.

Başka efsaneleri de öldürdü iddiası

Daily Star, Cobain’in yanı sıra John Lennon, Jimi Hendrix ve Tupac gibi efsanevi müzisyenlerin de ABD’de sol politikaları yaygınlaştırmalarını önlemek amacıyla CIA’in hedefinde olduğunu iddia edildi.

Daha önceki komplo teorileri

Kurt Cobain’in ölümüyle ilgili daha önce de pek çok komplo teorisi üretildi. Cobain’in kanında bulunan eroin miktarının, bir insan bünyesinin kaldırabileceği miktarın tam üç katı olduğu ve bu kadar eroini alan bir insanın elindeki tüfekle kendini vurmasının imkan ve ihtimali olmadığı öne sürüldü.

Silahta parmak izi yok

Cobain’in parmak izlerinin, etrafında bulunan hiçbir eşyanın ve kendini vurmak için kullandığı öne sürülen tüfeğin üstünde yer almadığı da belirtildi.

İntihar notunu başkası mı yazdı?

Yanında bulunan intihar notunun son satırlarının ve mektubun başındaki ‘Boddah’ kelimesinin (Cobain’in çocukken yarattığı hayali arkadaşın ismi) başka bir el tarafından yazılmış olduğu da iddia edildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.