ŞOK! Dövmeli kişiler meğerse..

Yeni araştırma dövmeli kişilerin daha agresif olduğunu ortaya koydu

Times gazetesinde yer alan bir araştırmaya göre, vücudunda dövme olan insanların toplumun geri kalanına kıyasla daha agresif bir yapıya sahip oldukları ileri sürüldü. İngiliz sosyal bilimciler tarafından yapılan araştırmanın sonuçları ‘Body Image’ dergisinde yayımlandı.

Araştırmacılar, “Toplumda dövme genel olarak daha asabi olarak yaftalanmış mahkumlar, motosikletçiler gibi aykırı kimliklerle bağdaştırılır. Ancak bu genel geçer yargıyı kanıtlayacak pek fazla deneysel sonuç yoktu” diyor.

‘PROVOKE EDİLİRSEM KARŞIMDAKİNE VURABİLİRİM’

97′si en az bir dövme sahibi 378 Londralı’nın katıldığı son araştırmada, deneklere “provoke edilirsem karşımdakine vurabilirim”, “Beni rahatsız eden insanların suratına onlar hakkındaki bu fikrimi söyleyebilirim” gibi önermelere ne kadar katıldıkları soruldu ve 1′den 10′a kadar puanlandırmaları istendi.

Dövmesi olanların sözlü ve fiziksel şiddet içeren bu cümlelerde “daha çok puan topladığı” görüldü.

Araştırmayı yürüten Viren Swami “Bu kişiler olumsuz bir duygusal olay yaşadıklarında, meydan okuyan bir tavırla karşılık vermeye daha yatkın. Dövme yaptırmak asi bir hareket olarak algılanıyor. Daha genel anlamda dövme meydan okuma ve karşı koyma anlamına geliyor” diyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.