ŞOK! Deniz Seki’ye ‘Özel hayatı ihlal’ soruşturması açıldı

Deniz Seki cezaevinde yazdığı ‘Denizin Dibi’ kitabında transseksüel bir mahkumun hikayesini paylaştığı gerekçesiyle hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan soruşturma başlatıldı.

KİTABINDA O KİŞİDEN BAHSETTİ

Uyuşturucu ticareti suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum edilen ve cezasını Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde infaz eden şarkıcı Deniz Seki’nin, cezaevinde yazdığı “Denizin Dibi” isimli kitabı kısa bir süre önce yayınlandı. Kitabında cezaevinde tanıdığı insanlardan ve orada duyduğu hikayelerden de bahseden Seki, kitabının 106’ncı sayfasında kıskançlık yüzünden karısını öldürmüş ve sonrasında kadın olup eşine benzemeye çalışmış bir mahkumdan bahsetti.

SEKİ’DEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Bunun üzerine Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde yatan D.Ç. isimli kadın mahkum, 2 Mart 2016 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na kendi el yazısıyla yazdığı şikayet dilekçesinde Deniz Seki’nin kendisiyle ilgili özel bilgileri ifşa ettiğini, bu yüzden Seki’den şikayetçi olduğunu söyledi.

D.Ç. şikayet dilekçesinde, cezaevinde iken ameliyatla kadın olan ilk kişi olduğunu, ameliyatla cinsiyet değiştirdikten sonra Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne nakledildiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: “Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde iken orada bulunan Deniz Seki’nin, bir gazetede ‘Denizin Dibi’ isimli kitabının reklam haberi yapılmıştı. Orada, ‘Erkekken ameliyatla kadın olup buraya gelen biri var. Adam karısını öldürmüş çocuğu da varmış’ bilgisi bulunuyor. Devletin kadın kimliği verdiği birine ‘adam’ diyen ağır bir cümle kurdu”

Yapılan haber yüzünden can güvenliğinin tehlikeye girdiğini, sıkıntı yaşadığını, hedef gösterildiğini söyleyen D.Ç., haberden bir gün sonra 15 Şubat 2016 tarihinde can güvenliği gerekçesiyle de Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’ne nakledildiğini ifade etti.

D.Ç. devletin kadın kimliği verdiği bireye adam denilmesini onur kırıcı bulduğunu, hakarete uğradığını, cezaevindeki mahkumlarca lince teşvik edildiğini ve tehlikeye atıldığını belirterek Deniz Seki, kitabevi ve haberi yapan gazete sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal ve hakaret suçlarından soruşturma başlatılan Deniz Seki, önümüzdeki günlerce soruşturma savcısına ifade verecek.

KİTABIN 106’INCI SAYFASINDAKI O PARAGRAF

“Tabii bir de erkekken kadın olup buraya gelen biri var. Karısını kıskançlık yüzünden öldürmüş, çocuğunu da çocuk esirgeme kurumuna vermiş sonra da karısına olan aşkından kadın olmuş. Hatta tipini de karısına benzetmiş! Burada pembe kimlikle hiçbir şey olmamış gibi her gün abartı bir makyajla geziyormuş. Tüyler ürperten hikayeler” günaydın

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.