ŞOK! 7 bin 620 metre yükseklikten paraşütsüz atlayarak ilke imza attı

ABD’nin California eyaletinde TSİ ile sabaha karşı 05.00 sularında yapılan yapılan ve “Heaven Sent” (Cennetten bir elma) adı verilen gösteride, 42 yaşındaki Luke Aikins, uçaktan 25.000 feet (yaklaşık 8000 metre) yükseklikten sadece oksijen maskesi takılı halde atladı.

Çılgın denemeye 3 paraşütlü kişi de eşlik etti.

Aikins 240 kilometre hızla yere yaklaştıkça heyecan biraz daha artarken Aikins’i yerde gerilmiş bir ağ bekliyordu.

https://www.youtube.com/watch?v=aOBavry0K2E

Aikins yüzüstü elleri açık şekilde ağa yaklaşırken son anda başarılı bir şekilde ağın ortasına sırt üstü iniş yaptı. Aikins, atlayıştan sonra ilk olarak karısı Monica’ya sarıldı.

Aikins’in 18.000’in üzerinde paraşütlü atlayışı bulunuyor. Dedesinin açtığı bir paraşüt okulu bulunan Aikins, ABD ordusundaki özel kuvvetlere de özel paraşüt eğitimi veriyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.