ŞOK! 60’ında bilgisayarla tanıştı, 81 yaşında iPhone uygulaması geliştirdi

Masako Wakamiya isimli Japon kadın, 60’ında bilgisayarla tanıştı, 81 yaşında iPhone uygulaması geliştirdi.

Günümüzde yaşlı insanlar genelde, teknolojiden uzak olurlar ve teknoloji pek ilgilerini çekmez. Ancak görünüşe göre bu durum her yaşlı için geçerli değil. Mashable’ın haberine göre Masako Wakamiya isimli 81 yaşındaki Japon kadın, bir iPhone uygulaması geliştirmiş.

Wakamiya’nın uygulaması ise, Japonya’da yapılan Hinamatsuri adlı bir festival öncesinde tanıtıldı. 43 yıl boyunca bankacı olarak hizmet veren Wakamiya, bilgisayar kullanmayı ise 60 yaşında öğrenmiş. Sonrasında ise 81 yaşında bir iPhone uygulaması yapmış.

Wakamiya’nın “Hinadan” adlı uygulamasında oyuncuların, 12 bebeği, 4 katmanda doğru konumlandırmaları gerekiyor.

Öte yandan Wakamiya hala blogunda Excel dersleri anlatıyor, yolculuklarının vlog’larını çekiyor ve yaşlılar için aktif yaşam sağlayabilmek için kurulan Mellow Club adında bir kulübü yönetiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.