ŞOK! 2 Bin yıllık ayakkabı bulundu

Almaya’da, Antik Roma kalesi olan Saalburg’ta yerel bir su deposu içinde 2 bin yıllık ayakkabı bulundu.

Antik Romalılar kuzeye doğru, Alman bölgesine doğru yola çıktıklarında, Roma İmparatorluğu ile Germenler arasındaki sınırı korumak adına MS. 90 yılında Saalburg kalesini inşa ettiler. En parlak döneminde bu kalede ve bağlı olduğu köyde yaklaşık 2000 kişi yaşıyordu ve kale MS. 260 yılına kadar etkinliğini sürdürdü.

Evrensel’deki habere göre, bir müzeye de ev sahipliği yapan Saalburg, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. Avrupa’daki Antik Roma yerleşimleri incelendiğinde, Antik Romalıların “ayağın tamamını saran” ayakkabıların mucidi oldukları düşünülüyor. Bu yerleşimlerde kadınlara ve erkeklere ait çok çeşitli ayakkabılar ve sandaletler bulunuyor. Üst kısımları ve taban kısımları ayrı parçalar olarak yapılan ayakkabılar, daha sonra bu parçalar birbirine çivilenerek tek parça haline getiriliyor. Çoğunun üzerine, daireler, üçgenler, kareler, ovaller veya ızgara benzeri desenlerle delikler açılıyor. Bir kısmı ise daha kapalı olarak yapılıyor ve sadece birkaç delik açılıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.