Sevenleri Attila Özdemiroğlu’na koştu

Müzik dünyasına adını altın harflerle yazdıran Attila Özdemiroğlu, akciğer kanseriyle verdiği savaşta yenik düştü. 73 yaşındaki müzisyen, dün sabah hayatını kaybetti.

Özdemiroğlu’nun ölümünün ardından, hastaneden yazılı bir açıklama yapıldı: “Ünlü söz yazarı ve bestekâr Sayın Mehmet Attila Özdemiroğlu, 2014 yılından beri yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle hastanemiz yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteyken çoklu organ yetmezliğiyle doktorlarımızın yaptığı tüm tıbbi müdahalelere rağmen, saat 09.30’da hayatını kaybetmiştir.”

Acı haberin duyulmasının ardından, sevenleri hastaneye akın etti. O isimler arasında Şanar Yurdatapan, Sezen Aksu, Mithat Can Özer, İzzet Öz, Gonca Vuslateri de vardı. Taziyeleri ünlü sanatçının çocukları Lara, Lidya, Yaprak ve Sarp Özdemiroğlu ile dördüncü eşi Hepgül Hepbir kabul etti. Attila Özdemiroğlu, bugün Levent Afet Yolal Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

“İYİLEŞİYORUM’ DEMİŞTİ”

Özdemiroğlu, bir ay önce verdiği röportajda Almanya’da kemoterapi tedavisinin tersi olan dendritik tedaviye başladığını açıklamış, hızla iyileştiğini hatta 60 kilodan 80’e çıktığını anlatmıştı. Bu sözleriyle sevenlerinin yüzünü güldüren Özdemiroğlu’nun ölümü sanat dünyasını şoke etti. Yakın dostu İzzet Öz şöyle konuştu: “Son ana kadar çalıştı. Hastanedeki odasında orgu ve klavyesi vardı. Onları çalar, ‘İzzet moralini bozma, daha yapacak çok işimiz var’ derdi.”
Özdemiroğlu, yarım kalan müzik çalışmaları için Etiler’deki evine yeni müzik stüdyosu yaptırmıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Attila Özdemiroğlu’nun ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti.

“ÇOK GENÇ KAYBETTİK”

Müjde Ar, 15 yıl süren büyük bir aşk yaşadığı Attila Özdemiroğlu’nun ardından, yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle ifade etti: “Çok büyük bir müzik adamını kaybettik. Bütün hayatı müzikti. Müzik için yaşadı. Son nefesine kadar müzik düşündü. Önemli arkadaşlarımızın her birinin arkasında mutlaka Attila Özdemiroğlu imzası vardır. Genç kaybettik, daha hayatımıza katacağı çok şey vardı.”

RENKLİ BİR HAYAT HİKAYESİ

Attila Özdemiroğlu, 1943’te Ankara’da doğdu. 1.5 yaşındayken anne ve babası ayrıldı. Öz annesini 13 yaşındayken tanıdı. Öğretmen olan babası ve üvey annesi müziğe meraklıydı. O da müziğe ilgiliydi ve babası bu merakını destekliyordu. Sonradan mükemmel şekilde keman, flüt, trombon, çello, viola ve piyano çalmaya başlayacak olan Özdemiroğlu; 6 yaşında mandolinle müzik serüvenini başlattı. 12 yaşında profesyonel olarak keman çalmaya başlayıp ilk parasını kazandı.

UNUTULMAZ FİLMLERİN MÜZİSYENİ

1966’da, “Durul Gence 5”e katıldı. “Yedi Kocalı Hürmüz”, 1984’te “Beyoğlu Beyoğlu”, 2008’de “Fosforlu Cevriye” oyunlarının müziklerini yaptı. Aynı zamanda Arkadaş (1974), Delisin (1975), Fahriye Abla (1984), Adı Vasfiye (1985), Züğürt Ağa (1985), Muhsin Bey (1987), Arabesk (1989), Ağır Roman (1997), Eğreti Gelin (2004), Vavien (2009) gibi pek çok unutulmaz filmin müziklerine imza attı. Vavien için yaptığı müziklerle, SİYAD Ödülleri’nde “En İyi Film Müziği” Ödülü’nü kazandı. Ayrıca 7 Altın Portakal Ödülü’nün de sahibiydi.

Özdemiroğlu’nun Eurovision için yaptığı beste ve düzenlemelerin bazıları da şunlar: Delisin (Cici Kızlar), Minik Kuş (Füsun Önal), , Petrol (Ajda Pekkan). Özdemiroğlu, birçok müzikseverin kalbine bestesini ya da düzenlemesini üstlendiği “Firuze”, “Sevda”, “Eskidendi” gibi şarkılarla girdi. Füsun Önal’ın “Senden Başka”, Yeşim’in “Olmaz Böyle Şey”i, Nilüfer’in “Dünya Dönüyor”, Esmeray’ın “Unutma Beni”, Cici Kızlar’ın “Delisin”, Melike Demirağ’ın “Arkadaş”, Sezen Aksu’nun “Olmaz Olsun” adlı unutulmaz şarkılarında imzası vardı.

8 yıl MESAM’ın başkanlığını yaptı. 200’den fazla şarkı, 60 film müziği, 14 müzikal ve yaklaşık 3 bin reklam müziğine imza attı. Hürriyet

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.