“Şatonun Altında” Ocak Ayı Programı

Fiziksel Tiyatro Araştırmaları; Fiziksel Tiyatro ve Komedi Okulu bünyesinde bir araya geldi. Jacques Lecoq pedagojisini temel alan bir eğitimin sonunda clown, fiziksel hikâye anlatıcılığı, maske oyunculuğu, bufon, grotesk oyunculuk gibi farklı stilleri harmanlayan bir deneme olarak “Şatonun Altında” oyunu ortaya çıktı.

William Shakespeare’in Macbeth oyunundan yola çıkılarak uyarlanan oyunun temel yapısını Lecoq pedagojisinin en özgün stillerinden biri olan bufonlar oluşturdular. Hiç bir şeye inanmamak ve her şeyle dalga geçmek için sahnede var olan, yeraltı dünyasına ait bu yaratıklar, Shaekspeare’in en güçlü tragedyalarından Macbeth‘le buluştuğunda ortaya absürd, trajik ve bol kanlı bir güldürü çıktı. İnsanlık, bufonlar için bir oyun oynama, alay etme ve taklit aracıdır yalnızca. Bu boyutuyla oyun seyirciyi kışkırtıcı, karanlık, rahatsız edici ve oldukça komik bir yolculuğa davet ediyor, kendi karanlığımızın yolculuğuna.

blank

proje tasarımı ve uyarlama / pınar akkuzu, gülden arsal
yazan / william shakespeare
yöneten / güray dinçol
oyuncular / pınar akkuzu, gülden arsal
proje asistanı / tuba keleş
sahne, kostüm tasarımı ve uygulama / fiziksel tiyatro araştırmaları
görsel tasarım / uğur açıkgöz

teşekkürler;
tiyatro medresesi, zozan kotan, fiziksel tiyatro ve komedi okulu eğitmenleri
kadıköy theatron, piyatro, senem donatan, leyla yazıcı

ŞATONUN ALTINDA from on Vimeo.

6 ve 31 Ocak 2017
20:30
KÜÇÜK SALON

11 ve 18 Ocak 2017
20:30
TAŞRA KABARE

20 Ocak 2017
20:30
İKİNCİKAT KARAKÖY

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.