Şahan Gökbakar’ın “25 Milyonluk” davasında 2,5 yıl hapis

Şahan Gökbakar’ın “Recep İvedik 4” filminden alacağı 25 milyon lirayı alamadığı gerekçesiyle açtığı davada mahkeme Film Şirketi sahibini 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar’ın “Recep İvedik 4” filminden payına düşen 25 milyon lirayı alamadığı gerekçesiyle açtığı davada mahkeme Film Şirketi sahibini 2 yıl 6 ay hapis ve 50 bin TL adli para cezasına çarptırdı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına Şahan Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar katılmadı. Duruşmada tutuksuz sanıklar Mustafa Şahan, Banu Torun, Nilgün Özlem Abalı, Murat Akdilek ve Selim Efe Teoman’ı da avukatları temsil etti. Duruşmanın başlamasının ardından, duruşma savcısı mütalaasını açıkladı.

7 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Sanıklar Mustafa Şahan, Banu Torun, Nilgün Özlem Abalı ve Selim Efe Teoman’ın “nitelikli dolandırıcılık” ve “Güveni kötüye kullanmak” suçlarından dava açıldığını hatırlatan savcı, suçun unsurları oluşmadığından bu sanıkların beraatlerini istedi. Savcı, sanık Murat Akdilek’in ise “Güveni kötüye kullanmak” suçundan 7 yıla kadar hapsini istedi.

“HEPSİ CEZALANDIRILSIN”

Mütalaanın açıklanmasının ardından Gökbakar kardeşlerin avukatı söz alarak 4 sanık hakkında istenen beraat talebine katılmadıklarını söylediler. Gökbakar kardeşlerin avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek tüm sanıkların üst sınırdan cezalandırılmasını istediler.

“MÜVEKKİLİM İFLASIN EŞİĞİNDE”

Müvekkilleri hakkında beraat istenen sanık avukatları, savcı mütalaasına iştirak ettiğini belirtirken, sanık Murat Akdilek’in avukatı müvekkiline ceza istenmesine karşı çıktı. Akdilek’in avukatı, “Müvekkilim 10 bin 700 TL ödeme yapmıştır. Geri kalan para için ise 3 adet çek vermiştir. Ancak iflas ettiği için çekler ödenememiştir. Konu ticari bir davadır. Şikayetçiler, müvekkilimin şirketinin zor durumda olduğunu bilmektedirler. 250 çalışanı olan Türkiye’nin önemli şirketlerinden birine sahip olan müvekkilimin iflas davası sürmektedir. Savcının mütalaasına katılmıyor, müvekkilimizin beraatini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

4 SANIĞA BERAAT, AKDİLEK’E HAPİS

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanıklar Mustafa Şahan, Banu Torun, Nilgün Özlem Abalı ve Selim Efe Teoman’ın “nitelikli dolandırıcılık” ve “Güveni kötüye kullanmak” suçlarından beraatlerine hükmetti.

Mahkeme heyeti, sanık Murat Akdilek’i ise “Güveni kötüye kullanmak” 2 yıl 6 ay hapis ve 50 Bin TL para cezasına çarptırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Komedyen Şahan Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar, Recep İvedik 4’ten paylarına düşen 25 milyon lirayı Tiglon AŞ’den alamadığı gerekçesiyle yaptığı firmanın sahibi Murat Akdilek hakkında şikayetçi olmuşlardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcalığı tarafından hazırlanan iddianamede Tiglon A.Ş.’nin sahibi Murat Akdilek hakkında “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak” suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Diğer sanıklar Mustafa Şahan, Banu Torun, Nilgün Özlem Abalı ve Selim Efe Teoman’ın ise “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Güveni kötüye kullanmak” suçlarından toplam 3’er yıldan 14’er yıla kadar hapisleri istenmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.