Sağlıkta Hipnoz yöntemi

Günlük rahatsızlıklarınızın iyileşmesinde ‘Hipnoz’ tedavisi.

Gelişmiş batı ülkelerinde karın ağrısı, şişkinlik, ishal, kabızlık gibi günlük hayat kalitesini etkileyen rahatsızlıkların giderilmesi için tıbbi hipnoz öneriliyor.

Destekleyici tedavi yöntemlerinden hipnozun kulanım alanları her geçen gün artıyor. Tıbbi hipnoz, şimdi de tıp alanında Huzursuz Bağırsak Sendromu (IBS-Irritable Bowel Syndrome) rahatsızlıklarına müdahale için kullanıyor. Avustralya’daki Monash Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda, örneğin ishalin baskın olduğu hassas bağırsak sendromuna sahip insanlarda, bağırsak sistemlerini bir nehrin akışı gibi hayal etmeleri ve nehrin akışını yavaşlatarak bağırsak hareketlerini kontrol altına almaları sağlanabiliyor. Şişkinlik ile şişkinlik hissi yaşayan insanların rahatsızlıkları da benzer yöntemlerle giderilebiliyor.

Bu ve benzer müdahalelerin hipnoz ve psikoloji tedavisinin kombinasyonu olan klinik hipnoterapi sayesinde başarılabildiğini belirten Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, Huzursuz Bağırsak Sendromu ve tıbbi hipnoz ile ilgili bilgi verdi.

SİNDİRİM VE SİNİR SİSTEMİ RAHATSIZLIKLARINDA ÖNEMLİ BİR TEDAVİ YÖNTEMİ

Huzursuz bağırsak sendromu deneyimi olan insanlar hoş olmayan sindirim belirtileri ile karşılaşıyor. Karın ağrısı, şişkinlik, ishal, kabızlık gibi. Bu rahatsızlıkların günlük hayat kalitesine etkisi oldukça yüksek. Bazen bu semptomlar kendi kendilerine, tedavisiz gidebilir, fakat bazı insanlar için semptomlar şiddetlidir. Bu yüzden birçok çalışmanın odak noktası; hipnoterapinin belirgin ve kalıcı rahatlatma semptomları üzerine geliştirdiği yöntem ve özellikle diğer tedavilerden sonuç alamamış insanlar.

Yapılan bilimsel çalışmalardan elde edilen kanıtlar, hipnoterapinin kuvvetli, inatçı semptomlarda geleneksel terapi yöntemlerinden çok daha iyi sonuç alındığını gösteriyor.

KARIN AĞRISI ÇEKEN ÇOCUKLARDA DAHA BAŞARILI OLUNUYOR

Karın ağrısı çeken çocuklar da dahil olmak üzere 4-6 seansta yüzde 68 oranında sonuç alınabiliyor. Araştırmalar hipnoterapinin huzursuz bağırsak sendromunda özellikle de kuvvetli, inatçı semptomlarda geleneksel terapi yöntemlerinden çok daha iyi sonuç verdiğini gösteriyor.

Bu alanda yapılan diğer çalışmalar, tıbbi hipnoterapinin, özellikle çocuklarda kemoterapiye bağlı tedavilerle oluşan kusma ve mide bulantısını hafifletmeye de yardımcı olabileceğine işaret ediyor.

Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, bağırsakları ile ilgili rahatsızlık yaşayanların vakit geçirmeden doktoruna başvurmasını, destekleyici tıp hizmeti almak isteyenlerin ise mutlaka tıbbi hipnoz alanında uzman hipnoterapistlerle iletişime geçmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.