Saatler geri alındı mı?

Kış saati uygulamasına dün saat 04.00 itibariyle geçilmesiyle birlikte dünya genelinde birçok ülke saatlerini 1 saat geri aldı.

Türkiye ise kış saati uygulamasına, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle iki hafta ertelemeli olarak 8 Kasım’da geçecek. Ancak akıllı telefonlar bu durumun farkında olmadığı için saatleri otomatik olarak 1 saat geri aldı. Yanılmamak için cihazların ayarlanması gerekiyor.

1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerde gün ışığından faydalanmak amacıyla Türkiye, kış saati uygulamasına 8 Kasım’da geçiş yapacak. Ancak bu durumun farkında olmayan akıllı telefonlar kış saati uygulamasına geç geçmemiz dolayısıyla kendini bu Sabahı geri almış oldu. Yani akıllı telefonlarda saat 1 saat geri olarak görünüyor. Yanılmamak için duvar saatlerine bakılabilior. Karışıklığı önlemek için ise Android ve iPhone’larda saat ayarı yapılması gerekiyor.

VATANDAŞLAR SABAH ŞOKU YAŞADI

Bu sabah ise pek çok vatandaş, cep telefonlarının saatleri otomatik olarak 1 saat geri alması nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı. Özellikle bazı otobüs duraklarında yoğunluk olduğu, vatandaşların geç kaldıklarını söylediği görüldü.

MANUEL AYARLAMA YAPILACAK

Microsoft, seçimlerden ötürü ertelenen kış saatine geçiş için güncelleme yayınladı. Ancak güncelleme otomatik olmadığı için herkes manuel ayarlama yapacak

Kış saati uygulamasının başlayacağı günün ertelenmesine yönelik düzenleme, daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun’un imzasıyla Başbakanlığa gönderilmişti. Bakanlar Kurulu kararıyla yaz saati uygulaması kapsamında gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu için saatler 29 Mart’ta 03.00’ten itibaren 1 saat ileri alınmıştı. Bu karara göre, 25 Ekim’de yaz saati uygulamasının sona ermesi ve saatlerin 04.00’ten itibaren 1 saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçilmesi gerekiyordu. Yapılan yeni düzenleme doğrultusunda, bu yıl yaz saati uygulaması 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler nedeniyle 8 Kasım’da sona erecek ve bu tarihte saatler 04.00’ten 03.00’e alınacak.

CİHAZLAR AYARLANMALI

Kış saati uygulamasına geçiş ertelendi ancak kullanılan elektronik cihazların da bu yeni duruma göre ayarlanması gerekecek. Microsoft, bu özel duruma çözüm bulmak adına bir güncelleme yayımlarken, güncelleme indirildiğinde Windows PC’ler bugün değil, 8 Kasım’da saatleri otomatik olarak 1 saat geri alacak. Güncelleme, Windows 10 haricinde diğer işletim sistemlerinde otomatik olarak indirilmediğinden, herkesin manuel şekilde güncellemeyi kurması gerekecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.