Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Ankara’da silahlı saldırıya uğradı

Saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi.

Rusya, iran, ve Türkiye’nin Halep’te çözüm konusunda bir araya geleceği dönemde Başkent’teki çirkin provokasyonun zamanlaması dikkat çekti.

Saldırı Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşti.

Açılışın ardından konuşma yapmak için kürsüye gelen bu Büyükelçi Andrey Karlov bu sırada silahlı saldırıya uğradı.

Andrey Karlov ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

GÖRGÜ TANIKLARI

“Gözümüzün önünde silahlı saldırıya uğradı. Kendimizi dışarıya zor attık” dedi.

Olay yerinden silas sesleri geldiği bildiriliyor

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Rusya, iran, ve Türkiye’nin Halep’te çözüm konusunda bir araya geleceği dönemde başkentteki çirkin provokasyonun zamanlaması dikkat çekti.

İŞTE O SALDIRGAN

Ankara Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde sergiye katılan ve burada konuşma yapan Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u vuran saldırganın olay yerindeki görüntüsü ortaya çıktı.

Saldırganın, Rus Büyükelçi’ye ateş ettikten sonra bir elini havaya kaldırarak ‘Tekbir’ getirdiği ve ‘Halep’i unutmayın, Suriye’yi unutmayın’ dediği belirtildi.

RUS DIŞİŞLERİ’NDEN, BÜYÜKELÇİYE SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA!

Ankara’da Rus Büyükelçiye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili Rus Dışişleri Bakanlığı’ndan ilk açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Mariya Zaharova, Ankara’da Rus Büyükelçiye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili bakanlığın kısa süre içinde açıklama yapacağını bildirdi.

Zaharova, “Dışişleri Bakanlığı Rus Büyükelçiye yapılan saldırı sebebiyle açıklamada bulunacaktır. Sadece resmi bilgilerin dikkate alınmasını rica ediyoruz” dedi.

Açıklamada, Türk yetkililerle irtibat halinde olunduğu bildirildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.