ROCK MÜZİĞİN YENİ YÜZÜ “GAMZE LİM ROCKMANIA”

Timur Selçuk Çağdaş Müzik Merkezi’nden Müjgan Özçay’ın öğrencisi olarak dört sene batı müziği şan opera eğitimi alan GAMZE LİM, müzik hayatının ilk yıllarında Eurovision Türkiye finalinde değerli müzik üstadı Timur Selçuk’un ekibinde yer aldı. Ahmet Güvenç – Selmi Andak prodüksiyonu olan bir tango albüm projesinde ise lirik soprano olarak altı eser yorumladı.

Geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz büyük üstad Melih Kibar’la da Coca Cola başta olmak üzere pek çok jingle, dizi ve film müziği seslendiren GAMZE LİM, aynı zamanda Melih Kibar’ın Yadigar adlı albümünde ve Buddha Bar albümlerinde yer alan Mesaj adlı eseri yorumladı. Soner Arıca’nın 2015 yılında seslendirdiği Yapboz isimli şarkının sözleri de Soner Arıca ve GAMZE LİM imzasını taşıyor.

Uzun yıllar birbirinden farklı çalışmalara imza atan GAMZE LİM, ilk profesyonel albümü GAMZE LİM ROCKMANIA ile 2017 yılı Şubat ayında tüm dijital platformlarda yerini aldı. İstanbul/Türkiye’nin seçkin müzik stüdyolarında, müzik sektöründen kendi alanlarında her biri birbirinden değerli 40 kişilik müzik ekibinin emeği ile 3 seneye yakın bir sürede, tüm enstrümanlar canlı kaydedilerek hazırlanan GAMZE LİM ROCKMANIA albümü, Rock, Pop-Rock, Country, Rock’n Roll ve Orient-Rock tarzlarında farklı soundlar barındıran 14 adet sözlü eserden oluşuyor.

Albümdeki iki konuk sanatçıdan biri, aynı zamanda yakın arkadaşı olan Kanadalı Fashion Tv Best modellerinden Melita Sekgwa. Sözlerini Seda Akay’ın yazdığı, beste ve düzenlemelerini Okay Barış’ın yaptığı Yağmur ve Duy isimli şarkılarda Melita Sekgwa ile düet yapan GAMZE LİM, İyi Günler Sevgilim isimli eseri de albümde 9 düzenlemesi olan Burak Saltan ile birlikte seslendirdi.

Albümün müzik prodüktörlüğü Galip Kayıhan’a, eser düzenlemeleri ise Burak Saltan ve Okay Barış’a ait. Söz yazarı ve besteci kimliği ile de albümde yer alan GAMZE LİM’in 6 adet eserde imzası bulunmakta. Albümde söz ve bestesiyle katkıda bulunan diğer eser sahipleri ise Seda Akay, Tezer Soykök, Burak Saltan, Bulut Bostancı, Galip Kayıhan ve Okay Barış.

GAMZE LİM ROCKMANIA albümünün ilk Video Klip çalışması UÇURTMA adlı esere çekildi. Video klip, uzun yıllar Avustralya’da yaşamış, özellikle reklam ve aksiyon filmlerinde fx çalışmalarla ismini duyuran, ulusal ve uluslararası pek çok projede çalışmış Türk yönetmen Tarkan Özel imzası taşıyor. UÇURTMA video klibi, görüntü yönetmeni Savaş Ekşioğlu ve yönetmen koltuğunda ÖzelFX’den Tarkan Özel yönetimindeki 15 kişilik bir ekiple İstanbul’da GreenBox Stüdyosu Hayra Alamet Medya’da çekildi. 15 saat süren greenbox stüdyo çekimleri yaklaşık iki aylık bir çalışma sonucunda tamamlandı.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.