Rita Ora Jay Z ile mahkemelik oldu

Roc Nation, Ora için yaptığı milyon dolarlık yatırımları geri istiyor.

Roc Nation, Rita Ora’ya karşı dava açtı. Jay Z’nin sahip olduğu plak şirketi kendi sanatçısını mahkemeye verdi.

TMZ’ye göre Roc Nation, Ora’yı 2008 senesinde bünyesine kattığını, o zamanlar ünlü olmayan şarkıcı için milyonlarca dolar yatırım yaptığını iddia etti. Buna karşılık 5 albüm yapması gereken Rita Ora ise ancak 2012’de çıkan Ora isimli albümden başka bir albüm yapmadı.

25 yaşındaki İngiliz sanatçı Roc Nation’ı geçtiğimiz Aralık’ta mahkemeye vermişti. Ora, şirketin kendisini imzalar atılır atılmaz “öksüz bıraktığını” ve zaman içinde şirketten neredeyse hiç kimseyle bir ilişkisinin kalmadığını iddia etti. Ora ikinci bir albüm için kayda girmiş ve yeni şarkılar yapmış olsa da şirketin yeni albümü yayımlamayarak tüm eforu spor kısmına harcadığını da iddia etti.

Davada Roc Nation, Rita Ora’nın 2. albümü için şimdiye kadar 2.3 milyon dolar marketing harcaması yaptığını ve bu parayı geri istediğini belirtti.

Ora’nın avukatı Howard King, Jay Z’nin Ora ile olan anlaşmayı feshedeceğine dair sanatçıya söz verdiğini iddia etti ve böyle bir durumda davanın düşeceğini söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.