READ SMART okuma standı

Tasarımcısı Adem Arıbaş, bel ve boyun fıtığı olup, ağrı ve sızılarına rağmen okuma ihtiyacına engel olamadığı bir dönemde bu sorunları hafifletmek için kendisine “Rahle” tasarlamış ve kullanmıştır. Arıbaş, Rahle’nin, okuma eylemi sırasında oluşan hatalı postürün (oturuş/duruş pozisyonu) düzeltilmesine sağladığı katkıyı farketmesiyle, nihai ürünü daha da iyileştirip bu ve benzeri sorunları olan insanlarla paylaşmaya karar verdi.

Şimdilerde ürün global arena’da görücüye çıktı. Dünyanın en büyük yatırımcı pazarı “Crowd Founding” portalı olan kickstarter.com da 3 gün önce ürün ön lansmanı gerçekleştirildi ve destekçilerini arıyor.

READ SMART Okuma Standı, Her türlü oturuş/duruş bozukluklarına Karşı Geliştirildi…

READ SMART, binlerce yıldır neredeyse hiç değişmeden ilk tasarlandığı gibi kullanılan “RAHLE”nin; değişen dünyanın değişen yaşam ve iş koşullarına uyarlanmış ve iyileştirilmiş halidir.

Tasarımcısı Adem Arıbaş , Read Smart’ın çıkış aşamasını şöyle anlatıyor; “Her kitaba uyum sağlamalı, sayfalardaki ışık yansımalarını önlemeli, okuyan kişinin ellleri ve kolları serbest olmalı, her yerde kullanılabilmeli, kitabı korumalı” arge hedefleriyle yaklaşık 12 ay boyunca üzerinde çalıştık ve şu huzurunuzdaki ürün ortaya çıktı…

READ SMART, okuma eylemi sırasında ya da sonrasında okuyucuya rahatsızlık veren her türlü oturuş/duruş ve tutuş bozukluklarından kaynaklı sağlık sorunlarını azaltmak veya gidermek için özel tasarlanmış bir kitap standıdır. READ SMART, aynı zamanda mekan ve eşyadan bağımsız, i-book dahil her türlü okuma eylemini kolaylaştırırken okuyucu konforunu, bir başka ifadeyle okuyucu rahatını en üst seviyeye çıkartır.
READ SMART, masada, sehpada, barda, koltukta, sandalyede, yatakta, şezlongta, yerde; ister diz üstünde ister kucakta kolayca kullanılabilir.

READ SMART ile küçük kitap büyük kitap; ince kitap kalın kitap farketmez. Her türlü dosya, kağıt belge, her türlü i-book, akıllı telefon ve tablet kolayca ve güvenli bir şekilde kullanılır.

Girip çıkan gizli destek kanatlar sayesinde genişliği büyük olan kitaplar bile kolayca okunabilir. Bunun yanında destek kanatlara notluk da tutturularak, üzerinde not alınabilir.

50 cm boy, 40 cm genişliğe kadar her ebat kitabın sayfalarını kolayca tutmaya yarayan, dayanıklılık, çok-işlevlilik ve esneklik temel alınarak benzerleri arasından özenle seçilen tel mandal, hem kullanıcı dostu hem kitap dostu olacak şekilde yeniden tasarlanmıştır. Bu sayede yapraklar göz takibini kolaylaştıracak biçimde gergin ve düz durur. Kuvvetli rüzgarda bile uçuşmaz, kıvrılmaz. Ayraç amacıyla kullanılabileceği gibi, not kağıdı ya da benzeri şeylerin tutturulmasına da olanak verir.
Kitapla temasınız kalmadığı için sağ eliniz de sol eliniz de özgürdür. Kitabı saatlerce tutmak ve taşımak zorunda kalmazsınız.

READ SMART,, dizde rahatlıkla dengede durabilmesi için 60 derecede sabit kılınmıştır. Ters çevrilip kullanıldığında ise okuyucuya 25 derecelik okuma açısını ayrıca sunar. Okuyucu tam yatar pozisyonda iken “Açı Yükseltici” sayesinde kitabını kolları ve gözleri yorulmadan rahatlıkla okuyabilir.

READ SMART 25 Euro açılış fiyatıyla şubat 2016’da tüketicilerle buluşacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.